BORIS JOHNSON, ÎN PRIMUL SĂU DISCURS CA PREMIER: "Marea Britanie va ieşi cu siguranţă din UE pe 31 octombrie"

I.I.
Internaţional / 24 iulie 2019

Boris Johnson (Sursa foto: Twitter)

Boris Johnson (Sursa foto: Twitter)

Boris Johnson a ţinut primul său discurs ca premier britanic în faţa Downing Street. El a lăudat "puterea şi răbdarea" fostului premier Theresa May şi "dorinţa ei profundă de a servi publicul". Însă, susţine Johnson, în ciuda eforturilor ei, "pesimiştii de acasă şi din străinătate" văd Marea Britanie ca pe un prizonier "al vechilor argumente din 2016".

Johnson a declarat că este sigur că Marea Britanie va reuşi să găsească o soluţie pentru a părăsi UE pe 31 octombrie, însă a adăugat: "Nu vom aştepta 99 de zile".

"Poporul britanic s-a săturat să aştepte şi a venit vremea să acţionăm, să avem o conducere puternică. Slujba mea este să vă servesc pe voi", a afirmat Johnson.

Johnson a afirmat că va face tot ce poate pentru a gestiona probleme precum asistenţa socială şi educaţia. El a precizat că îşi va asuma răspunderea acestor probleme în totalitate.

Johnson a declarat că steagul Marii Britanii reprezintă "libertate, libertatea de exprimare ... dreptul de drept şi deasupra tuturor, democraţia. De aceea vom părăsi UE pe 31 octombrie".

El a afirmat că alegerea de a părăsi UE "este o decizie fundamentală" a poporului britanic, însă precizează că doreşte ca cetăţenii UE care sunt deja pe teritoriu britanic să simtă că fac parte din Marea Britanie.

Johnson a transmis UE că doreşte să ajungă la un acord, însă a precizat că este dispus să părăsească UE fără un acord: "Nu pentru că ne-am dori un astfel de deznodământ, ci pentru că este normal să ne pregătim pentru un astfel de scenariu".

"Da, vor fi dificultăţi... însă dacă este un lucru care a afectat încrederea companiilor este lipsa unor decizii", a precizat el.

Noul premier britanic a declarat: "Este clar că există pesimişti atât acasă, cât şi afară, care cred că după trei ani de indecizie că această ţară a devenit prizoniera unor argumente din 2016 şi că nu suntem capabili, în această casă a democraţiei, să onorăm un mandat democratic. Aşa că transmit astăzi poporului britanic că acei critici greşesc - cei care se îndoiesc, fataliştii, vor greşi din nou".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E UN FEL DE ADOLF HITLER , DAR , LA O SCARA MINUSCULA !!! IN ZIUA DE ASTAZI , NU POATE SA AIBE UN DISCURS FOARTE VOCAL , SI NICI NU POATE SA SCAPE DE MILIOANELE DE NEGRI , SI DE ARABI , STABILITI ACOLO , DESI CRED , CA I-AR PLACEA MULT !!! CE SA MAI ZIC , DE MILIOANELE , DE FOSTI COMUNISTI , VENITI IN ACEST , '''''' ELDORADO ''''''' , DIN ESTUL EUROPEI , INCLUSIV , DIN ROMANIA !!!

    In pas saltat spre victoria finala ! UK sub conducerea inteleapta a lui Boris Johson va redeveni marele imperiu britanic, va recapata dominioanele pierdute, va asigura progres nemarginit si bunastare pentru proprii supusi ! Alt scenariu ar fi sa devina mana cu care se sterg americanii la spate, a cincea roata la caruta, soldatul lipsit de scrupule trimis sa rezeove lucrurile murdare. Englezii se ghideaza dupa principiul mai bine voda la mine in sat... si este interesand de vazut ce se va alege pana la urma. Sa stim si noi restul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb