Bosch va investi peste 400 de milioane de euro în fabricile sale de semiconductori în 2022

J.P.
Comunicate de presă / 2 noiembrie 2021

Bosch va investi peste 400 de milioane de euro în fabricile sale de semiconductori în 2022

Ca urmare a crizei globale de cipuri, Bosch îşi măreşte investiţiile. La doar câteva săptămâni după deschiderea noii sale fabrici de plăcuţe semiconductoare din Dresda, furnizorul de tehnologie şi servicii anunţă o altă investiţie de ordinul sutelor de milioane în unităţile de producţie de cipuri. Numai în 2022, Bosch intenţionează să investească peste 400 de milioane de euro în extinderea fabricilor de plăcuţe semiconductoare din Dresda şi Reutlingen, Germania, şi a operaţiunilor sale din domeniul semiconductorilor din Penang, Malaezia, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Cererea de cip-uri continuă să crească cu o viteză ameţitoare. Având în vedere situaţia actuală, ne extindem sistematic producţia de semiconductori, astfel încât să putem oferi clienţilor noştri cea mai bună susţinere posibilă", a declarat dr. Volkmar Denner, preşedintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH. Cea mai mare parte a investiţiei este alocată pentru noua fabrică Bosch de plăcuţe semiconductoare de 300 de milimetri din Dresda, unde capacitatea de producţie urmează să fie extinsă şi mai rapid în 2022. Aproximativ 50 de milioane de euro din suma planificată vor fi cheltuite anul viitor pentru fabrica de plăcuţe semiconductoare din Reutlingen, lângă Stuttgart. Bosch va investi aici în total 150 de milioane de euro pentru spaţiul suplimentar cu mediu controlat, din 2021 până în 2023. De asemenea, Bosch construieşte la Penang, Malaezia un nou centru de testare pentru semiconductori. Începând din 2023, centrul va testa cipurile semiconductoare şi senzorii fabricaţi. "Aceste investiţii planificate demonstrează încă o dată importanţa strategică a deţinerii propriei noastre capacităţi de producţie pentru tehnologia de bază a semiconductorilor", spune Denner.

O accelerare în Dresda, noi spaţii cu mediu controlat în Reutlingen

"Obiectivul nostru este să mărim producţia de plăcuţe semiconductoare în Dresda mai devreme decât era planificat şi, în acelaşi timp, să extindem capacitatea camerelor cu mediu controlat din Reutlingen. Fiecare cip suplimentar pe care îl producem va fi de ajutor în situaţia actuală", a declarat Harald Kroeger, membru al consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH. Peste 4.000 de metri pătraţi vor fi adăugaţi, în două etape, celor 35.000 de metri pătraţi de spaţiu cu mediu controlat din Reutlingen. Prima etapă, adăugarea unei suprafeţe de 1.000 de metri pătraţi pentru producţia de plăcuţe semiconductoare de 200 de milimetri, pentru a ajunge la un total de 11.500 de metri pătraţi, a fost deja finalizată. Pentru aceasta a fost necesară transformarea spaţiului de birouri într-o cameră cu mediu controlat în ultimele luni şi conectarea acesteia la fabrica de plăcuţe semiconductoare existentă printr-o pasarelă. Noua unitate produce plăcuţe semiconductoare din septembrie. "Ne-am extins deja capacitatea de producţie de plăcuţe semiconductoare de 200 de milimetri cu aproximativ 10 procente", spune Kroeger. Pentru acest obiectiv au fost necesare cheltuieli de capital de 50 de milioane de euro (în 2021). Prin această mişcare, compania răspunde în special cererii sporite de senzori MEMS şi semiconductori de putere cu carbură de siliciu. A doua etapă a extinderii va crea încă 3.000 de metri pătraţi de spaţiu cu mediu controlat până la finalul anului 2023. În acest scop, compania va investi aproximativ 50 de milioane de euro în ​​2022 şi în 2023. Prin dezvoltarea producţiei de semiconductori la locaţia sa din Reutlingen, Bosch creează, de asemenea, 150 de locuri de muncă noi.

Noul centru de testare din Penang

O altă parte a cheltuielilor de capital planificate pentru 2022 va fi alocată unui nou centru de testare a semiconductorilor din Penang. Această fabrică înalt automatizată şi conectată va efectua testarea cipurilor semiconductoare şi a senzorilor începând cu 2023. În total, Bosch deţine peste 100.000 de metri pătraţi de teren în zona continentală Penang, iar dezvoltarea va fi efectuată în etape. Iniţial, centrul de testare va avea o suprafaţă de aproximativ 14.000 de metri pătraţi, inclusiv camere cu mediu controlat, spaţiu pentru birouri, cercetare şi dezvoltare şi facilităţi de instruire pentru până la 400 de angajaţi. Lucrările pentru fundaţie la noua locaţie au început la finalul anului 2020, iar construcţia clădirilor a început în mai 2021. Centrul de testare îşi va începe operaţiunile în 2023. Capacitatea suplimentară de testare din Penang are rolul de a deschide în viitor posibilitatea introducerii de noi tehnologii în fabricile de plăcuţe semiconductoare Bosch, cum ar fi tehnologia semiconductorilor cu carbură de siliciu pentru Reutlingen. În plus, noua locaţie din Asia va reduce durata şi distanţele pentru livrarea cipurilor.


Semiconductorii ca propunere unică de vânzare

Microelectronica este un factor cheie pentru succesul tuturor domeniilor de activitate ale companiei Bosch. Recunoscând din timp potenţialul acestei tehnologii, compania produce componente semiconductoare de mai bine de 60 de ani. Astfel, Bosch este una dintre puţinele companii cu o înţelegere profundă a microelectronicii, precum şi cu expertiză în electronică şi software. Bosch poate combina acest avantaj competitiv decisiv cu punctul său forte în materie de producţie de semiconductori. Furnizorul de tehnologie şi servicii produce componente semiconductoare în Reutlingen din 1970. Acestea sunt utilizate atât în produsele ​​electronice de larg consum, cât şi în aplicaţiile auto. Componentele electronice moderne de la bordul autovehiculelor constituie baza pentru reducerea emisiilor din trafic, prevenirea accidentelor rutiere şi sporirea eficienţei sistemelor de propulsie. "Bosch se poate baza pe expertiza sa în domeniul auto şi al semiconductorilor pentru a dezvolta sisteme electronice superioare. Acest lucru aduce beneficii clienţilor noştri şi unui număr foarte mare de oameni care doresc să se bucure în continuare de o mobilitate sigură şi eficientă", a declarat Kroeger. Producţia la fabrica de plăcuţe semiconductoare de 300 de milimetri din Dresda a început în luna iulie a acestui an, cu şase luni mai devreme decât era planificat. Cipurile produse în noua fabrică sunt utilizate iniţial pentru sculele electrice Bosch. Pentru clienţii din industria auto, producţia de cipuri a început în septembrie, prin urmare cu trei luni mai devreme decât era planificat. De la introducerea tehnologiei de 200 milimetri, în 2010, Bosch a investit peste 2,5 miliarde de euro în fabricile de plăcuţe semiconductoare din Reutlingen şi Dresda. În plus, au fost investite miliarde de euro în dezvoltarea microelectronicii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb