BREXIT: Grupul bancar UOB din Singapore a suspendat împrumuturile pentru proprietăţile din Londra

Ziarul BURSA #Internaţional / 1 iulie 2016

United Overseas Bank (UOB) din Singapore a devenit prima bancă din acest oraş-stat care şi-a suspendat programele de împrumut pentru proprietăţile din Londra, pe fondul incertitudinilor cauzate de votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Deoarece votul de joia trecută a provocat turbulenţe pe pieţele financiare şi a dus la deprecierea semnificativă a lirei sterline, şi alte bănci din Singapore îşi sfătuiesc clienţii în privinţa riscurilor legate de pierderile cauzate de deprecierea monedei britanice.

"Vom opri temporar acceptarea cererilor pentru împrumuturi în vederea achiziţionării de proprietăţi în Londra. Pe fondul incertitudinilor legate de referendumul din Marea Britanie, trebuie să ne asigurăm că, clienţii noştri sunt precauţi cu investiţiile lor pe piaţa imobiliară londoneză", a anunţat un purtător de cuvânt al UOB, al treilea creditor din Singapore.

De la referendum, dolarul singaporez s-a apreciat cu 10% faţă de lira sterlină, afectând valoarea activelor deţinute în Regatul Unit.

Băncile din Singapore se confruntă şi cu riscuri legate de încetinirea economiei Asiei şi a creşterii creditelor neperformante în sectorul energetic.

Rezultatele UOB pe 2015 arată că peste 90% din împrumuturi au fost acordate clienţilor din Singapore, Malaezia, Thailanda, Indonezia şi China.

Analiştii avertizează că, în urma referendumului, ar putea încetini vânzările proprietăţilor din Marea Britanie în Asia, deoarece clienţii au devenit mai precauţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb