ZIARUL BURSA

01 iulie 2016
Ediţia din 18.09.2024

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE - EDITIA A VIII-A/MINISTRUL AGRICULTURII, ACHIM IRIMESCU "Cofinanţarea - principala problemă în accesarea fondurilor europene"

ALINA VASIESCUFonduri Europene / 1 iulie 2016

"Avem de făcut tot ce putem pentru o absorbţie mai bună"  

Termenul pentru plăţile directe către fermieri va fi prelungit până la 30 septembrie

Cofinanţarea a reprezentat principala problemă în accesarea fondurilor europene în exerciţiul 2007-2013, declară ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, subliniind că este esenţial pentru ţara noastră să se concentreze pe rezolvarea acestei probleme.

Domnia sa a afirmat: "Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce era de făcut, în privinţa absorbţiei de fonduri europene, încă din exerciţiul 2007-2013. Ţara noastră a dezangajat aproape un miliard de euro, la care se adaugă multe sute de milioane de euro - corecţii şi penalizări. Deşi am avut o rată de absorbţie bună, nu pot să mă declar mulţumit de felul în care au evoluat lucrurile. Avem de făcut tot ce putem pentru ca lucrurile să evolueze mai bine pe partea de absorbţie. Mi-am propus simplificarea cât mai mult a procedurilor de accesare".

Gabriel Oprea se retrage din viaţa politică

Gabriel Oprea se retrage din viaţa politică

Laura BoicoPolitică / 1 iulie 2016

Actualizare 17:30 Liviu Dragnea: "Gabriel Oprea rămâne un om de onoare, relaţia mea cu el va fi aceeaşi"

Gabriel Oprea a fost întotdeauna un om de cuvânt, care a generat stabilitate în orice relaţie de colaborare şi parteneriat, a declarat vineri preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a arătat că regretă plecarea acestuia din UNPR.

(G.F.)

---------

Preşedintele fondator al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a anunţat că se retrage din UNPR şi va activa ca senator independent, iar la finalul mandatului de parlamentar va ieşi din politică.

În căutarea proiectului...pierdut!

BREXIT În căutarea proiectului...pierdut!

CORNEL CODIŢĂEditorial / 1 iulie 2016

CORNEL CODIŢĂ

Uniunea Europeană şi Marea Britanie se află deja în două lumi diferite, în ciuda faptului că operaţia de separare nu a făcut, încă, nici măcar primul pas oficial. Aproape totul le desparte, în ceea ce priveşte preocupările pentru definirea prezentului şi a viitorului.

"Mecanismul absorbţiei a devenit atât de stufos, încât simplificarea procedurilor a devenit o himeră"

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE - EDITIA A VIII-A/ILIE DAN BARNA, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE: "Mecanismul absorbţiei a devenit atât de stufos, încât simplificarea procedurilor a devenit o himeră"

S.A.Fonduri Europene / 1 iulie 2016

Mecanismul absorbţiei fondurilor europene a devenit din ce în ce mai stufos de la un interval de finanţare la altul, context în care simplificarea procedurilor prin care pot fi atrase aceste fonduri a devenit "o himeră, un slogan frumos", a declarat, ieri, Ilie Dan Barna, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

"Reforma legislaţiei achiziţiilor publice urmăreşte facilitarea accesului IMM-urilor"

CONFERINTA FONDURILE EUROPENE - EDITIA A VIII-A/FLORIN IRIMIA, AEXA: "Reforma legislaţiei achiziţiilor publice urmăreşte facilitarea accesului IMM-urilor"

V.R.Fonduri Europene / 1 iulie 2016

Reforma legislaţiei achiziţiilor publice are ca obiective securitatea juridică, simplificarea, celeritatea, definirea precisă a nevoilor, facilitarea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi eficienţa, potrivit domnului Florin Irimia, preşedinte executiv al Asociaţiei Experţilor în Achiziţii AEXA.

"Trebuie să crezi în tine, în proiectul tău şi să ai ceva bani"

CONFERINTA FONDURILE EUROPENE - EDITIA A VIII-A/RAMONA IVAN, CEC BANK: "Trebuie să crezi în tine, în proiectul tău şi să ai ceva bani"

E.O.Fonduri Europene / 1 iulie 2016

CEC Bank a finanţat proiecte cu componenţă europeană nerambursabilă, acordând peste 30.000 de credite, în perioada ianuarie 2008 - decembrie 2015, după cum a precizat Ramona Ivan, directorul Direcţiei Relaţii Externe şi Finanţări Structurale de la CEC Bank. Valoarea granturilor aferente depăşeşte 12 miliarde lei.

"Un nou apel de finanţare destinat mediului privat va fi prezentat în scurt timp"

CONFERINTA FONDURILE EUROPENE - EDITIA A VIII-A/ADINA MOGA, MINISTERUL COMUNICAŢIILOR ŞI PENTRU SOCIETATEA INFORMAŢIONALĂ: "Un nou apel de finanţare destinat mediului privat va fi prezentat în scurt timp"

S.A.Fonduri Europene / 1 iulie 2016

Un nou ghid destinat finanţării mediului privat a fost elaborat, la nivelul Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, împreună cu toate părţile interesate, astfel încât un nou apel va fi lansat, cel mai probabil, la sfârşitul lunii august, a anunţat, ieri, Adina Moga, director general OIPSI în cadrul ministerului.

"Gradul de absorbţie pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov este de 73%"

CONFERINTA FONDURILE EUROPENE - EDITIA A VIII-A/CLAUDIA IONESCU, AGENŢIA DE DEZVOLTARE REGIONALĂ BUCUREŞTI-ILFOV: "Gradul de absorbţie pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov este de 73%"

S.A.Fonduri Europene / 1 iulie 2016

Gradul de absorbţie a fondurilor europene pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov este, până în prezent, de 73%, a declarat Claudia Ionescu, şef al Departamentului Promovare Regională şi Investiţii din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov, care a făcut o prezentare a Programului Operaţional "Regio" pentru regiunea menţionată.

Romgaz anunţă o descoperire importantă de hidrocarburi în complexul structural Caragele

Romgaz anunţă o descoperire importantă de hidrocarburi în complexul structural Caragele

Piaţa de Capital / 1 iulie 2016

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a anunţat joi realizarea unei noi descoperiri importante de hidrocarburi pe teritoriul României în Perimetrul RG 06 Muntenia Nord-Est, unde desfăşoară operaţiuni petroliere ca unic titular al Acordului de Concesiune pentru Explorare-Dezvoltare-Exploatare, resursa contingentă (cantităţi estimate, la o anumită dată, să fie potenţial obţinute) fiind evaluată între 150 şi 170 milioane barili echivalent petrol.

Fostul premier va deveni şi fost doctor!

Fostul premier va deveni şi fost doctor!

O.D.Politică / 1 iulie 2016

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a recomandat, ieri, Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta, deoarece lucrarea acestuia nu respectă standardele de etică.

"România este şi va rămâne un aliat credibil şi un pilon de stabilitate şi securitate în regiune"

IOHANNIS: "România este şi va rămâne un aliat credibil şi un pilon de stabilitate şi securitate în regiune"

L.B.Politică / 1 iulie 2016

România îşi asumă în continuare să fie un furnizor de securitate în regiune, un aliat predictibil şi un pol de stabilitate la extremitatea estică a spaţiului euroatlantic, zonă supusă provocărilor şi ameninţărilor, a afirmat, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei de declarare a capacităţii operaţionale iniţiale a Comandamentului Diviziei Multinaţionale Sud-Est a NATO, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

FOTBAL ÎN LIVING - Regina egalurilor

FOTBAL ÎN LIVING - Regina egalurilor

D.N.Sport / 1 iulie 2016

Tradiţia meciurilor bune din sferturile de finală ale unui turneu final a fost respectată şi la partida Polonia - Portugalia... cel puţin în prima repriză din cele patru oferite de jucători publicului.Dacă luăm turneele din ultimii 32 de ani vom constata că în această fază a competiţiei s-au dat cele mai spectaculoase bătălii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

1,6 miliarde euro - portofoliul NEPI din ţara noastră

EMILIA OLESCUCompanii / 1 iulie 2016

Fondul de investiţii sud-african NEPI (New Europe Property Investments) deţine active de 1,6 miliarde euro în ţara noastră, după cum ne-au spus reprezentanţii săi, care menţionează că valoarea portofoliului din Europa Centrală şi de Est (ECE) se...

"Richter" preia "Finox" pe 194 milioane dolari

"Richter" preia "Finox" pe 194 milioane dolari

Internaţional / 1 iulie 2016

Producătorul ungar de medicamente "Richter" a achiziţionat compania elveţiană de biotehnologie "Finox Holding" pentru 190 de milioane de franci elveţieni (194 milioane de dolari), extinzându-şi prezenţa pe principalele pieţe...

REVISTA PRESEI 01.07.2016

Willy Homner Revista Presei / 1 iulie 2016

ADEVARUL 

Romgaz anunţă descoperirea unui nou zăcământ într-un perimetru din Muntenia

Producătorul de stat Romgaz anunţă o descoperire importantă de hidrocarburi pe teritoriul României, situată într-un perimetru din Muntenia, compania afirmând...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo