Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a recomandat, ieri, Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta, deoarece lucrarea acestuia nu respectă standardele de etică. Procedural, Victor Ponta va avea la dispoziţie două săptămâni pentru a contesta decizia.
Imediat fostul premier a oferit o replică acidă la această decizie, pe contul său de facebook: "Ok - tehnocraţii au rezolvat principala problemă a ţării - mi-au luat şi ei doctoratul (ca Băsescu în 2012)! Înţeleg că acum (după această mare victorie) totul va fi bine - de azi încep să crească încasările la buget să ieşim din deficit/ de azi începem să primim banii europeni pe care nu i-am luat până acum/ de azi plătim subvenţiile în agricultură, mărim salariile şi pensiile/ de azi nu mai mor bebeluşii în spitale şi nici nu se mai dau subiecte grele la examenul da capacitate/ şi de azi nu mai suntem "marfă" pe care o vând tehnocraţii ca să primească o promovare când se întorc la Bruxelles! Sunt onorat de efortul pe care ditamai Guvernul de tehnocraţi l-a făcut doar pentru persoana mea - o ordonanţă de urgenţă doar pentru mine, o Comisie doar pentru mine (când am primit verdictul de neplagiat în 2012 de la acelaşi CNACTDU a mai fost o teză de doctorat examinată în acelaşi timp - fac pariu că nu aveţi "Curaj" să o revedeţi şi pe aceea)/ o hotărâre definitivă dată în favoarea mea de ICCJ în 2014 ignorată! Vă mulţumesc din inima dragi politruci! Şi de azi mă ocup să îmi fac o nouă teza de doctorat cu tema " Fabuloasa Guvernare Tehnocrată şi măreţele sale realizări pentru poporul român" - that will be fun!!!".
Miercuri, Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor şi Certificatelor Universitare a finalizat raportul privind lucrarea de doctorat a fostului premier Victor Ponta, şi au făcut recomandarea de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta. Potrivit procedurii, raportul Comisiei Tehnice a fost prezentat Comisiei Juridice din cadrul CNADTCU, care ulterior a fost înaintat preşedintelui instituţiei, academicianului Viorel Barbu. La şedinţa de ieri a Consiliul General al CNATDCU, în cadrul căreia s-a votat raportul, din 35 de membri prezenţi, 34 au votat pentru recomandarea retragerii titlul de doctor, existând o singură abţinere. Viorel Barbu a declarat că există şi alte dosare în lucru, în care apar nume cunoscute: "Mai avem în continuare încă 10 dosare. Avem un dosar de la doamna Banu Doina Petrescu de la Universitatea Petrol Gaze, care este în lucru; urmează un dosar pentru domnul Oprea Gabriel, Universitatea din Bucureşti, care este în lucru tot la Comisia de Ştiinţe Juridice; domnul Stănişoara Mihai de la Academia Naţională de Informaţii, domnul Licu Bogdan de la Ştiinţe Militare şi Informaţii, domnul Onţanu Niculai de la aceeaşi instituţie, doamna Radu Loredana Claudia, doamna Popescu Adela Loredana, domnul Pârvu Dumitru de la Academia de Poliţie Al Cuza, domnul Tobă Petre de la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, domnul Pandele Costel, Universitatea de Apărare Carol Davila, Negoiţă Robert de la Academia de Poliţie Al Cuza".
Mai mulţi politicieni, membrii ai PNL, i-au cerut lui Victor Ponta, după această decizie, să se retragă de pe scena politică.
În 2003, fostul premier Victor Ponta a obţinut titlul de doctor în drept la Universitatea din Bucureşti cu teza "Curtea Penală Internaţională", coordonatorul lucrării fiind Adrian Năstase, atunci premier în funcţie. În 2012, săptămânalul britanic de ştiinţă "Nature" a publicat în ediţia online ştirea potrivit căreia Victor Ponta a fost acuzat de plagiat în legătură cu teza de doctorat. Lucrarea premierului a fost analizată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, care a decis, în 29 iunie 2012, că premierul a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă atunci Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor. Pe 19 iulie 2012, Consiliul Naţional de Etică din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică a anunţat că titlul de doctor al lui Victor Ponta a fost obţinut în concordanţă cu legislaţia în vigoare în 2003 şi calificarea de plagiat în cadrul tezei sale de doctorat nu se poate susţine. Pe 20 iulie 2012, şi Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a hotărât că Victor Ponta a plagiat, în teza de doctorat o treime din lucrare fiind copiată. În 2014, Victor Ponta a trimis o scrisoare către rectorul Universităţii din Bucureşti în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003. Ponta preciza că acesta este un gest pe care trebuia să îl facă mai demult, încă din momentul apariţiei acuzaţiilor publice cu privire la teza sa de doctorat, dar că nu a făcut acest lucru deoarece s-a considerat de bună-credinţă în argumentele sale la momentul apariţiei contestării şi nu a vrut să amestece planul pur profesional cu cel politic.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2016, 08:06)
Cum a fost posibil ca acest personaj penibil și jenibil sa ajungă prim ministru?!?
În răspunsul său a reușit sa bage o mulțime de minciuni, una mai gogonata ca alta
1.1. este foarte simplu, vezi domnul Isarescu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de The Brute în data de 01.07.2016, 10:13)
atata timp cat iesi la inaintare cu glume din Las Fierbinti poporul te iubeste, venereaza,idolatrizeaza. Incerci sa-i explici frumos ca si corifeii mai face greseli, fiind mai putine de 10, esti catalogat ca imbecil, ei fiind intelepti:-)
2. fără titlu
(mesaj trimis de Radu în data de 01.07.2016, 10:36)
Cu mesajul asta si-a dat in petic din nou. In loc sa recunoasca ca nu este prea pasionat de etica, face pe grozavul. Da, are dreptate. Aceasta nu este cea mai importanta problema a Romaniei, insa nu inseamna ca institutiile statului trebuie sa rezolve doar cele mai importante probleme, iar celelalte pot ramane nerezolvate ata timp cat sunt alte probleme mai importante care sunt mai dificil de rezolvat.
Rusine Ponta!
Si rusine si Oprea, si Iohannis fiindca nu si-a dat imediat demisoia dupa ce s-a dovedit afacerea ilegala cu casele. Si poate si Iliescu ar trebui sa fi spus public cu ce bani a reusit sa isi cumpere casa in care locuieste si daca chiar acela era pe atunci pretul pietei. Si Basescu a cumparat si el si cel putin un imobil nationalizat, a cumparat si terenuri din bani imprumutati in baza traficului de influenta.
Iar romanii tin ca prostii când partea unuia când a altuia in functie de interesul de moment si se bucura când politicoienii sunt corupti dar in favoarea lor. Rusine poporului roman care permite sa avem astfel de politicieni!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2016, 11:37)
Basescu l-a pus premier pentru a-l putea santaja.
El stia de plagiat atunci cand l-a numit .
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2016, 14:00)
cit de prosti puteti fii,voi care puneti botul la plagiat
3.1. Absolut. Vodka... (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de The Brute în data de 01.07.2016, 18:33)
Vino sa cionesti cu noi. Doar niste invidiosi, agramati si pandelisti. Jegosii astia il suspecta de plagiat pe marele insolventator. La capacitatea lui ce e un doctorat. Baza Hidroelectrica in insolventa fara sa citeasca raportul KPMG si cunoaste decizia UE in cazul Oltchim cu o zu inainte de a fi publicata. Tu esti in stare de asa ceva...