George Soros spune că Brexitul a declanşat o criză financiară comparabilă cu cea din 2008

Ziarul BURSA #Internaţional / 1 iulie 2016

Decizia Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană a declanşat o criză pe pieţele financiare similară cu criza financiară globală din 2007-2008, a declarat, ieri, miliardarul George Soros, transmite Bloomberg.

"Criza se derula lent însă Brexit o va accelera. Este posibil să întărească trendurile deflaţioniste predominante", a spus George Soros, într-o intervenţie în Parlamentul European.

Soros, renumit pentru că în 1992 a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină, a avertizat înainte de Referendumul de săptămâna trecută că lira sterlină s-ar pute deprecia cu peste 30% dacă Marea Britanie va vota pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Imediat după anunţarea rezultatelor Referendumului, la care 52% dintre britanici au votat în favoarea Brexit, lira sterlină s-a prăbuşit la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani.

"Ceea ce era ipotetic a devenit foarte real. Lira s-a prăbuşit. Scoţia a ameninţat cu independenţa, iar unii dintre oamenii obişnuiţi care au sprijinit campania 'Leave' au început să-şi dea seama că se confruntă cu un viitor foarte sumbru. Chiar şi liderii campaniei 'Leave' au revenit asupra declaraţiilor făcute înainte de referendum", a spus Soros, citat de Agerpres.

Potrivit miliardarului, zona euro a rămas în urma altor regiuni ale lumii în ceea ce priveşte revenirea după ultima criză financiară din cauza politicilor fiscale restrictive, iar în prezent trebuie să facă faţă unei încetiniri inevitabile. "Ortodoxia politicienilor germani stă în calea singurului răspuns eficient: un buget al zonei euro care să poată adopta măsuri contraciclice", a spus George Soros.

Pe lângă criza financiară, Soros a apreciat că al doilea pericol care a înrăutăţit efectele Brexitul are legătură cu creşterea ameninţărilor militare la care este expusă UE, care ar putea agrava şi criza migratorie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb