Olimpiada, evitată de sportivi de frica virusului Zika

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Sport / 1 iulie 2016

Olimpiada, evitată de sportivi de frica virusului Zika

Teama i-a determinat pe mai mulţi sportivi să anunţe fie că nu vor face deplasarea la Jocurile Olimpice de la Rio, fie că se gândesc serios la acest lucru. Inclusiv una dintre speranţele noastre la o medalie, jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat că ia în calcul, tot mai serios, un eventual abandon. Chiar dacă de pe "frontul" de luptă împotriva virusului apar şi veşti bune, senzaţia de insecuritate persistă în rândul sportivilor şi oficialilor care urmează să se deplaseze în Brazilia în luna august.

Sud-africana Lee-Anne Pace, jucătoare de golf, a decis să nu participe la JO de vară de teama virusului Zika. Ea se alătură mai multor sportivi din turneul olimpic masculin de golf, care au anunţat că nu vor face deplasarea la Rio. Conform Agerpres, numărul unu mondial din golful profesionist masculin, australianul Jason Day, şi-a anunţat decizia de a renunţa la deplasarea la Rio, din cauza virsului Zika, alăturându-se astfel britanicului Rory McIlroy, care luase anterior o hotărâre similară, precum şi altor jucători de renume, precum fijianul Vijay Singh şi australianul Marc Leishman. De asemenea, alţi trei jucători, australianul Adam Scott şi sud-africanii Louis Oosthuizen şi Charl Schwartzel, au declarat forfait pentru JO 2016, fără să precizeze cauzele.

Revenind la Simona Halep, aceasta a vorbit pe larg despre virusul Zika şi planurile sale legate de Olimpiadă într-un interviu acordat agenţiei Reuters: "Trebuie să caut informaţii despre acest virus. Am întrebat mulţi doctori (despre Zika) şi voi vorbi cu medicii din nou după acest turneu (n.r. Wimbeldon). Am auzit că şi dacă nu eşti însărcinată în acel moment şi iei virsul, când rămâi însărcinată virusul se activează. Sunt foarte îngrijorată. Intenţionez să merg (la Rio), dar trebuie să fiu sigură că e sigur. Când joc tenis sănătatea mea este cel mai important lucru. E periculos pentru femei şi mulţi sportivi s-au retras de la Rio din acelaşi motiv. E o adevărată dilemă când e vorba de sănătatea ta, deci nu pot spune nimic sigur acum (dacă voi renunţa sau nu). Aş fi dezamăgită dacă ar trebui să mă retrag de la JO, deoarece îmi place mult ceremonia de deschidere şi sentimentul că eşti acolo alături de toţi românii. Olimpiada are o mare însemnătate pentru ţara noastră, dar sănătatea mea este cel mai important lucru. Trebuie să am grijă de corpul meu".

Nu toţi sportivii se tem de acest virus. Judoka Andreea Chiţu a anunţat că va merge să concureze la Rio fără nicio teamă, iar preşedintele Federaţiei Române de Haltere, a declarat că toţi sportivii pe care îi are în subordine şi care sunt calificaţi la JO, vor face deplasarea fără probleme, mai ales că sportul pe care îl practică ei se desfăşoară în sală.

Două vaccinuri care au dat rezultate în laborator alimentează speranţele cu privire la elaborarea unui remediu pentru combaterea virusului. Rămâne de văzut dacă turiştii se vor teme sau nu de acest virus şi vor face deplasarea în Brazilia. Majoritatea biletelor la competiţii au fost vândute cu mai bine de o jumătate de an înainte de startul Jocurilor Olimpice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb