BVB Indicii, în depreciere, pe fondul unui rulaj de 11,4 milioane euro

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 iulie 2016

Tranzacţiile cu obligaţiuni au totalizat 4 milioane euro

Şapte dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 51,5 milioane de lei, mai mare decât miercuri.

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction subliniază: "Aproape toţi indicii au scăzut astăzi (ieri, n.r.), BET-NG având cea mai slabă performanţă, -0,63%. Acţiunile OMV Petrom (SNP) au fost cele care au stat la baza acestei scăderi, cu un minus de 2,24% pe parcursul şedinţei de tranzacţionare. Un alt emitent cu o evoluţie slabă a fost Banca Transilvania (TLV), -2,35%, în timp ce la polul opus s-au situat acţiunile BRD-Groupe Societe Generale (BRD), +1,03%, Fondul Proprietatea (FP), +1,26% şi SIF Muntenia (SIF4), +3,87%. Ultimele două au contribuit şi la singură creştere a unui indice, BET-FI, cu 0,64%. Valoarea totală a tranzacţiilor a crescut până la 11,4 milioane de euro, creştere care a avut la bază în principal tranzacţiile cu obligaţiuni în valoare de 4 milioane de euro. Pe piaţa de acţiuni tranzacţiile au totalizat 7 milioane de euro, iar pe cea de certificate 400.000 de euro".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 11,5 milioane de lei. Cotaţia SNG a stagnat, preţul de închidere fiind de 25,1 lei/unitate.

Titlurile TLV au scăzut la 2,08 lei/unitate, în urma unui rulaj de 7,6 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni FP de 4,69 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,72 lei/unitate.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "OMV Petrom" SNP cu un rulaj de 2,14 milioane de lei. Cotaţia SNP s-a depreciat, ultimul preţ fiind de 0,24 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, două tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 0,73 milioane lei, a fost realizată cu titluri "SIF Banat Crişana" (SIF1), la preţul unitar de 1,42 lei, în scădere cu 0,7%

De asemenea, a mai fost încheiată o tranzacţie "deal" cu titluri SNP, de 0,47 milioane de lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,47%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,43%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,33%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,04%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb