CONFERINTA FONDURILE EUROPENE - EDITIA A VIII-A/RAMONA IVAN, CEC BANK: "Trebuie să crezi în tine, în proiectul tău şi să ai ceva bani"

E.O.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 1 iulie 2016

"Trebuie să crezi în tine, în proiectul tău şi să ai ceva bani"

CEC Bank a finanţat proiecte cu componenţă europeană nerambursabilă, acordând peste 30.000 de credite, în perioada ianuarie 2008 - decembrie 2015, după cum a precizat Ramona Ivan, directorul Direcţiei Relaţii Externe şi Finanţări Structurale de la CEC Bank. Valoarea granturilor aferente depăşeşte 12 miliarde lei.

Ramona Ivan a precizat că foarte multe dintre proiectele finanţate de bancă sunt exemple de succes. "Nu a fost niciun tip de proiecte pe care să nu-l fi avut în portofoliu", a mai spus domnia sa, menţionând: "Nu chiar orice se poate şi nu chiar oricine poate. Trebuie să crezi în tine, în proiectul tău şi să ai ceva bani". Doamna Ivan atrage atenţia că, indiferent de proiect, tot timpul sunt lucruri care se pot întâmpla: "Lucrurile nu se mişcă foarte repede, există birocraţie, sunt multe proiecte supradimensionate". În acest context, este bine ca beneficiarul să se adreseze băncii de la început şi să ceară sfatul unui consultant.

"Băncile sunt lichide, au bani, iar banii sunt ieftini", a subliniat Ramona Ivan, adăugând că pe bancă o interesează ca banii să fie rambursaţi, "restul este o aşezare".

Produsele CEC Bank pentru accesarea fondurilor europene sunt liniile de credit pentru investiţii, creditele pentru investiţii, creditele punte şi scrisorile de garanţie bancară.

Recomandările CEC Bank pentru implementarea proiectelor cu fonduri UE sunt următoarele: demararea colaborării cu banca din momentul în care proiectul este la nivel de idee, pentru realizarea unei structuri de finanţare realiste; colaborarea cu o firmă de consultanţă specializată; elaborarea unui studiu de piaţă riguros şi folosirea unor previziuni ale evoluţiei afacerii, determinarea necesarului de finanţare în mod realist (corelarea datei depunerii cererilor de rambursare/plată a grantului cu momentul încasării acestuia şi stabilirea unui grafic realist de implementare a proiectului; demararea proiectului de investiţii numai după ce structura de finanţare este clarificată.

Potrivit CEC Bank, folosirea unui partener cu expertiză în domeniu în perioada de implementare a proiectului poate ajuta la evitarea apariţiei unor probleme legate de obţinerea cu dificultate/întârziere a finanţării nerambursabile sau solicitarea rambursării parţiale sau totale a ajutorului financiar nerambursabil, ca urmare a nerespectării prevederilor contractuale; neîncadrarea în termenele asumate în contractul de finanţare şi în cererea de finanţare, având ca posibil efect perceperea unor penalizări sau chiar anularea contractului de finanţare; înţelegerea inexactă a drepturilor şi obligaţiilor beneficiarului, conform contractului de finanţare nerambursabilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai pardon madam: trebuie sa ai bani (nu ceva bani), relatii pe linie de partid la guvernare - asa zisele pile, ceva minte (ca sa nu te pape baietii dastepti) apoi ceva noroc si sa crezi in tine. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb