BREXIT Standard & Poor's reduce ratingul Marii Britanii la "AA", cu perspectivă negativă

S.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iunie 2016

Standard & Poor's reduce ratingul Marii Britanii la "AA", cu perspectivă negativă

Actualizare 12:50 George Osborne: "Guvernul va majora taxele şi va reduce cheltuielile"

Marea Britanie va trebui să majoreze taxele şi să reducă cheltuielile, pentru a face faţă dificultăţilor economice provocate de votul pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit), a declarat astăzi ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, într-un interviu acordat BBC, transmite Reuters.

"Vom face tot posibilul pentru a furniza securitate fiscală populaţiei, vom arăta ţării şi întregii lumi că Executivul poate cheltui pe măsura bugetului", a explicat Osborne. Întrebat dacă asta implică majorarea taxelor şi reducerea cheltuielile, ministrul britanic de Finanţe a răspuns: "Categoric, da"

George Osborne a avertizat: "Suntem într-o perioadă prelungită de ajustări economice în Marea Britanie. Ne ajustăm la viaţa din afara UE şi nu va fi atât de roz ca viaţa în interiorul UE", conform sursei citate.

(M.I.)

-------

Actualizare 11:09 Fitch a redus cu o treaptă, la "AA", ratingul suveran al Marii Britanii

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit în scădere, cu o treaptă, ratingul suveran al Marii Britanii şi a avertizat că ar putea urma alte retrogradări, deoarece votul pentru ieşirea ţării din UE (Brexit) va afecta economia, transmite Reuters.

Ieri, Fitch a retrogradat ratingul suveran al Marii Britanii de la "AA plus" la "AA", cu perspectivă negativă, ceea ce înseamnă că ar putea fi din nou redus calificativul.

(L.B.)

--------

Agenţia de rating Standard & Poor's (S&P) a redus ieri ratingul maxim "AAA" al Marii Britanii la "AA", cu perspectivă negativă, ca urmare a votului istoric de joi dat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, scrie The Independent.

"În opinia noastră, acest rezultat al referendumului este un element fundamental care va duce la un context mai puţin previzibil şi stabil în Marea Britanie", au arătat reprezentaţii S&P într-un comunicat, potrivit agenţiei EFE.

Perspectiva negativă reflectă riscurile viitoare legate de "perspectivele economice" britanice", precum şi "rolul lirei sterline drept monedă de rezervă", a indicat S&P.

Agenţia consideră că Brexitul poate deteriora condiţiile de finanţare pentru Marea Britanie, deşi ţara păstrează o dependenţă "extrem de ridicată" de această finanţare.

Efectele referendumului de joia trecută vor afecta creşterea Produsului Intern Brut (PIB) britanic, precum şi balanţa fiscală şi echilibrul între exporturi şi importuri, potrivit S&P.

Agenţia precizează, în plus, "problemele constituţionale pentru ansamblul ţării", care pot duce la situaţia ca Scoţia sau Irlanda de Nord să câştige la referendum opţiunea de a rămâne în Uniunea Europeană.

"Rezultatul Brexitului poate duce la o deteriorare a performanţei economice a Marii Britanii, inclusiv în amplul său sector de servicii financiare, care are cea mai mare contribuţie în privinţa locurilor de muncă şi facturilor publice", au mai afirmat reprezentanţii agenţiei.

"Ar putea, de asemenea, să dea naştere la o criză constituţională, dacă se ajunge la un al doilea referendum privind independenţa Scoţiei", se arată în comunicat.

Pentru analiştii S&P, "lipsa de claritate în privinţa acestor probleme cheie va mina încrederea şi investiţiile în Marea Britanie".

La sfârşitul săptămânii trecute, şi agenţia Moody's a anunţat că a modificat perspectiva ratingului Marii Britanii de la "stabil" la "negativ" din cauza incertitudinilor apărute în urma rezultatului referendumului de joi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb