ZIARUL BURSA

28 iunie 2016
Ediţia din 18.10.2024
Parlamentul European cere activarea "imediată" a procedurii de ieşire a Marii Britanii din UE

Parlamentul European cere activarea "imediată" a procedurii de ieşire a Marii Britanii din UE

A.V.Internaţional / 28 iunie 2016

Premierul britanic va participa doar la o cină de lucru cu liderii europeni 

---------

Actualizare 17:55 Klaus Iohannis participă mâine la întâlnirea cu şefii de stat sau de guvern din cadrul UE

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, la sediul Consiliului European la o întâlnire informală cu şefii de stat sau de guvern din 27 de state membre ale Uniunii Europene, transmite Administraţia Prezidenţială prin intertmediul unui comunicat de presă.

Actualizare 16:17 Farage insistă pentru un acord de liber schimb între Marea Britanie şi UE

Actualizare 16:08 David Cameron: "Marea Britanie vizează o relaţie cât mai constructiv posibilă cu UE după Brexit"

Actualizare 15:58 Donald Tusk: "UE este gata să înceapă încă de astăzi procedura de ieşire a Marii Britanii"

Actualizare 15:18 Deputaţii europeni cer un Brexit rapid, pentru a pune capăt incertitudinii, şi o "reformă profundă" a UE

Actualizare 15:09 Juncker le-a interzis comisarilor să negocieze în secret cu Marea Britanie

Actualizare 13:48

Parlamentul European a cerut astăzi Marii Britanii să activeze "imediat" clauza de retragere din Uniunea Europeană, prevăzută în Tratatul de la Lisabona, "pentru a evita pentru toţi o incertitudine care ar aduce prejudicii şi pentru a proteja integritatea Uniunii", informează AFP.

Actualizare 13:45 Merkel: "UE este «suficient de puternică» pentru a supravieţui"

Actualizare 12:28 Jean-Claude Juncker, către eurodeputaţii UKIP: "De ce mai sunteţi aici?"

Actualizare 12:10 Jean-Claude Juncker: "Marea Britanie să-şi clarifice rapid poziţia"

Actualizare 11:27 Wolfgang Schauble: "UE nu poate continua la fel ca înaintea Brexitului"

Frank-Walter Steinmeier (Sursa foto: Facebook)

Miniştrii de externe german şi francez au redactat un plan prin care UE devine un superstat

I.S.Internaţional / 28 iunie 2016

Miniştrii de externe german şi francez, Frank-Walter Steinmeier şi respectiv Jean-Marc Ayrault, au redactat un document de nouă pagini intitulat "O Europă puternică într-o lume a incertitudinilor", în care propun politici europene comune privind securitatea, migraţia şi întărirea convergenţei economice, informează Reuters.

Televiziunea poloneză TVP - postul de stat - a făcut public documentul pe care Frank-Walter Steinmeier urmează să îl prezinte la Praga reprezentanţilor ţărilor din Grupul de la Vişegrad (Polonia Cehia, Slovacia, Ungaria).

POPORUL, REGATUL... COROANA!

BREXIT- PRIMA CONFERINŢĂ DIN ROMÂNIA POPORUL, REGATUL... COROANA!

CORNEL CODIŢĂInternaţional / 28 iunie 2016

Gurile rele spun că Regina Elizabeth a II-a ar fi cerut într-o discuţie, privată, desigur, trei motive pentru care Marea Britanie ar trebui, să continue, să fie membră a Uniunii Europene. Pentru că nu le-a primit, jumătate şi un pic din poporul peste care este suverană a votat în favoarea ieşirii UK din UE punîndu-se, astfel, pe picior de război cu cealaltă jumătate, care a votat pentru rămînere!! Scepticismul Suveranei, altfel bine temperat şi aparent benign, a generat un vot care a făcut-o deja să îşi piardă Poporul, e pe cale să determine pierderea Regatului (deja dez-unit!) şi în cele din urmă, inevitabil, a Coroanei! Poate că, pentru un suveran care a domnit, deja, mai bine de 60 de ani, pierderile acestea să nu fie chiar atît de grave! Pentru noi, însă, cei care avem o dificultate să pricepem cum ar putea fi expulzaţi din Europa Shakespeare, Keynes şi Churchill, pe baza unui vot al englezilor, fie el şi referendal, această pierdere este greu de măsurat şi imposibil de acceptat. Deşi poate părea tardiv, astăzi, suntem în măsură să-i oferim Suveranei britanice, de aici, de la Bucureşti, motivele căutate. Cum am dat de ele? Simplu!

"Decizia de la Bruxelles se manifestă la fel ca în fosta Uniune Sovietică"

BREXIT - PRIMA CONFERINŢĂ DIN ROMÂNIA/MAKE, "BURSA": "Decizia de la Bruxelles se manifestă la fel ca în fosta Uniune Sovietică"

A.A.Internaţional / 28 iunie 2016

Brexit-ul pare să fie doar o manifestare a unei stări de spirit, generată de polarizare, care şi-a făcut loc în Uniunea Europeană şi în lume, consideră MAKE, preşedintele Grupului de Presă "BURSA", care adaugă: "Polarizarea are loc pe două niveluri - al avuţiei şi al deciziei. Recent, Oxfam a făcut un raport potrivit căruia 1% dintre cei mai bogaţi oameni din lume posedă mai mult decât ceilalţi 99%.

"Modul de lucru al UE trebuie radical schimbat după lecţia numită Brexit"

BREXIT - PRIMA CONFERINŢĂ DIN ROMÂNIA/MIHAI IONESCU, ANEIR: "Modul de lucru al UE trebuie radical schimbat după lecţia numită Brexit"

EMILIA OLESCUInternaţional / 28 iunie 2016

Nimeni nu a crezut în Brexit şi nimeni nu şi-a luat măsuri de precauţie, a spus Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR). În acest context, domnia sa solicită Eximbank să spună ce garanţii oferă pentru riscul politic, pentru stabilitatea cursului etc., dacă are poliţe de asigurare pentru astfel de evenimente şi ce ofertă are pentru exportatori astfel încât aceştia să-şi protejeze afacerile.

Guvernul britanic nu va declanşa în acest moment Articolul 50

BREXIT/ DAVID CAMERON: Guvernul britanic nu va declanşa în acest moment Articolul 50

C.I.Internaţional / 28 iunie 2016

Actualizare 08:34 Germania, Franţa şi Italia nu vor ca negocierile cu Londra să înceapă înainte de oficializarea Brexitului

Germania, Franţa şi Italia se opun ca negocierile cu Regatul Unit să înceapă înainte ca decizia de părăsire a Uniunii Europeane să fie oficializată, a afirmat ieri cancelarul german Angela Merkel, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele francez Francois Hollande şi premierul italian Matteo Renzi, potrivit AFP.

---------

Guvernul britanic nu va declanşa la acest moment Articolul 50 privind ieşirea din Uniunea Europeană, a declarat ieri, în Parlament, premierul David Cameron, după referendumul la care britanicii au votat pentru părăsirea blocului comunitar.

Intrarea în vigoare a legii insolvenţei persoanelor fizice, devansată

Politică / 28 iunie 2016

Actualizare 19:20 Surse parlamentare au declarat că amendamentul adus Legii insolvenţei nu a intrat în şedinţa de astăzi a Camerei Deputaţilor

--------

Legea insolvenţei persoanelor fizice ar putea intra în vigoare mai devreme decât este prevăzut în prezent - la 30 septembrie în loc de 31 decembrie 2016 -, modificarea fiind făcută, ieri, de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

Cât mai poate susţine BCE "miracolul" economic din Spania?

Cât mai poate susţine BCE "miracolul" economic din Spania?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 28 iunie 2016

CĂLIN RECHEA

Referendumul din Marea Britanie a trecut în istorie şi, odată cu eliminarea unei incertitudini, a introdus numeroase altele cu privire la viitorul UE, dar şi al zonei euro. Problema Greciei a fost "rezolvată" şi ea, prin noi împrumuturi care să acopere datorii către aceiaşi creditori, iar BCE a deschis din nou robinetul lichidităţii pentru băncile elene.

Standard & Poor's reduce ratingul Marii Britanii la "AA", cu perspectivă negativă

BREXIT Standard & Poor's reduce ratingul Marii Britanii la "AA", cu perspectivă negativă

S.A.Internaţional / 28 iunie 2016

Actualizare 12:50 George Osborne: "Guvernul va majora taxele şi va reduce cheltuielile"

Marea Britanie va trebui să majoreze taxele şi să reducă cheltuielile, pentru a face faţă dificultăţilor economice provocate de votul pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit), a declarat astăzi ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, într-un interviu acordat BBC, transmite Reuters.

Actualizare 11:09 Fitch a redus cu o treaptă, la "AA", ratingul suveran al Marii Britanii

Turcia cere scuze Rusiei, Israelul dă compensaţii Turciei

REAŞEZARE STRATEGICĂ, DUPĂ REFERENDUMUL BREXIT? Turcia cere scuze Rusiei, Israelul dă compensaţii Turciei

A.S.Internaţional / 28 iunie 2016

Actualizare 08:55 Erdogan speră într-o "normalizare rapidă" a relaţiilor cu Rusia

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a exprimat aseară speranţa că mesajul adresat lui Vladimir Putin, în care a prezentat "scuzele" Ankarei privind doborârea avionului militar rus în 2015, va duce la o "normalizare rapidă" a relaţiilor bilaterale, transmite AFP.

-----------

Turcia este, zilele acestea, protagonista unor reconcilieri strategice importante, care ar putea fi o consecinţă a rezultatului referendumului din Marea Britanie.

Braşovenii de la S-KARP produc ultimul model Puma

Braşovenii de la S-KARP produc ultimul model Puma

O. V.Companii / 28 iunie 2016

Braşovenii care produc încălţăminte sub brandul S-KARP, înfiinţat de omul de afaceri Radu Jitaru, deschid luna viitoare primul magazin propriu din afara Braşovului, în Capitală, în urma unei investiţii de 100.000 de euro.

Lira sterlină continuă să scadă

RECORD MINIM AL ULTIMILOR 31 DE ANI Lira sterlină continuă să scadă

V.R.Jurnal de criză / 28 iunie 2016

Moneda britanică (lira) a coborât şi ieri, pe pieţele internaţionale, ajungând la cel mai scăzut curs din ultimii 31 de ani faţă de dolar, respectiv la cel mai redus nivel din ultimii doi ani în raport cu euro, pe fondul incertitudinilor politice şi economice legate de votul pentru Brexit (ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Grupul UNPR din Senat a fost desfiinţat

Grupul UNPR din Senat a fost desfiinţat

Politică / 28 iunie 2016

Plenul Senatului a aprobat, ieri, desfiinţarea grupului UNPR din Camera superioară, ca urmare a rămânerii unui număr mai mic de şapte parlamentari în acest grup. S-au înregistrat 86 de voturi "'pentru'', 7 abţineri şi un vot...

Anglofobia

Cătălin AvramescuEditorial / 28 iunie 2016

Cătălin Avramescu

La o întâlnire din 2005, în Kaliningrad, Jacques Chirac le-ar fi spus prietenilor săi Vladimir Putin şi Gerhard Schröder că nu poţi să ai încredere în britanici. De ce? "Au cea mai proastă bucătărie din lume, după finlandezi".

Falimentul campioanelor!

FOTBAL ŞI BANI Falimentul campioanelor!

DAN NICOLAIESport / 28 iunie 2016

Şapte foste campioane naţionale (Rapid Bucureşti, Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi, Universitatea Craiova, UTA, FC Argeş, Unirea Urziceni) au intrat în faliment în ultimii ani, fapt ce ilustrează perfect situaţia gravă în care a ajuns fotbalul...

MACRO NEWSLETTER 28 Iunie 2016

MACRO NEWSLETTER 28 Iunie 2016

Internaţional / 28 iunie 2016

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat creşterea anuală în luna mai 2016, până la 1%, de la 1,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 28.06.2016

Willy HomnerRevista Presei / 28 iunie 2016

ADEVARUL 

Circ în Parlament. Cum a reuşit ministrul Ghinea să învingă ambuscada PSD-iştilor

PSD a încercat să-l intimideze pe ministrul Cristian Ghinea prin chemarea sa în Parlament, pentru o audiere în care să fie aspru criticat.

THE PEOPLE, THE KINGDOM...THE CROWN!

THE PEOPLE, THE KINGDOM...THE CROWN!

CORNEL CODIŢĂ (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 28 iunie 2016

Gossipers are saying that in a conversation (a private one, of course) Queen Elizabeth the 2nd has asked for three reasons why Great Britain should continue to be a member of the European Union.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo