LUCIAN CROITORU:  "Plecarea Regatului Unit face mai mult loc în Uniune pentru creşterea înclinaţiilor centraliste"

G.F.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iunie 2016

"Plecarea Regatului Unit face mai mult loc în Uniune pentru creşterea înclinaţiilor centraliste"

Plecarea Regatului Unit face mai mult loc în Uniune pentru creşterea înclinaţiilor centraliste şi a reglementărilor stufoase şi ineficiente, care vor sufoca pieţele şi competitivitatea, a precizat economistul Lucian Croitorul într-o analiză publicată pe platforma opiniibnr.ro. Potrivit consilierului BNR, toate aceste fenomene vor apărea într-o perioadă în care ceea ce este necesar pentru creşterea competitivităţii şi a nivelului de trai este mai mult liberalism.

De asemenea, Lucian Croitoru a subliniat că pentru România, cele mai mari pierderi vor fi sub forma atitudinii faţă de pieţe, cărora le sunt ostili, sub influenţa propagandei populiste şi tinerii şi vârstnicii, pe o scară crescândă.

"În opinia mea, Brexit-ul ne reduce şi mai mult forţa de a schimba această atitudine păguboasă a publicului din România, dacă avem în vedere că Regatul Unit era ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare înclinaţie spre a da pieţelor rolul central în administrarea economiei. Apoi urmează celelalte pierderi directe, rezultând din accesul mai dificil la finanţarea pentru educaţia în universităţile britanice, din dificultatea obţinerii de către români de locuri de muncă în Regatul Unit etc.", a explicat Lucian Croitoru.

De asmenea, consilierul BNR a precizat că, în cazul în care alte ţări vor părăsi Uniunea Europeană, există riscul apariţiei unui context similar Primul Război Mondial, când structurile statale şi politice ample au fost destrămate.

"Dacă şi alte ţări vor părăsi Uniunea Europeană, atunci ne întoarcem la situaţia de la începutul secolului al XX-lea, când Primul Război Mondial a condus la destrămarea structurilor statale şi politice a trei mari imperii, lăsând multe societăţi şi popoare europene în situaţia de a-şi oferi noi răspunsuri politice la întrebarea ce sunt ele, răspunsuri care, precum ştim, deşi au plecat de la formula aparent inofensivă "suntem naţiuni libere care luptă pentru dreptul la autodeterminare şi la mai multă egalitate", au dus la apariţia şi răspândirea pe continent a comunismului şi a fascismelor de mai multe feluri. A urmat Al Doilea Război Mondial, cu prăbuşirea fascismelor, extinderea dictaturilor comuniste, dar şi cu apariţia ideii de unitate democratică şi liberală a Europei, ca remediu la toate acestea. Iar din ideea unităţii democratice şi liberale a Europei s-a născut mai apoi Uniunea Europeană, pusă azi în discuţie de retragerea Regatului Unit din ea", a explicat, de asemenea, Lucian Croitoru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb