BREXIT/ DAVID CAMERON: Guvernul britanic nu va declanşa în acest moment Articolul 50

C.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iunie 2016

Guvernul britanic nu va declanşa în acest moment Articolul 50

Oficialii UE cer oficializarea Brexit-ul cât mai repede posibil

Merkel are o poziţie diferită faţă de conducerea UE, acceptând că Marea Britanie are nevoie de timp

---------

Actualizare 08:34 Germania, Franţa şi Italia nu vor ca negocierile cu Londra să înceapă înainte de oficializarea Brexitului

Germania, Franţa şi Italia se opun ca negocierile cu Regatul Unit să înceapă înainte ca decizia de părăsire a Uniunii Europeane să fie oficializată, a afirmat ieri cancelarul german Angela Merkel, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele francez Francois Hollande şi premierul italian Matteo Renzi, potrivit AFP.

"Am căzut de acord că nu vor exista discuţii formale sau informale privind ieşirea Marii Britanii din UE atât timp cât nu va exista o cerere de ieşire adresată UE la nivelul Consiliului European", a declarat Merkel, la Berlin.

De asemenea, cancelarul german a mai anunţat că Germania, Franţa şi Italia vor să propună "un nou impuls" pentru proiectul european, în special în domenii precum apărarea şi economia.

"Le vom prezenta colegilor noştri (din Consiliul European, n.r.) o propunere pentru a da un nou impuls proiectului european în diferite domenii în cursul viitoarelor luni", a subliniat Merkel.

Pe de altă parte, preşedintele francez Hollande a solicitat "să nu se piardă timpul" în procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, în contextul în care britanicii par să temporizeze înainte de a-şi depune cererea.

"Avem responsabilitatea să nu pierdem timp în a trata chestiunea plecării Marii Britanii", a declarat Hollande.

(S.A.)

----------

Guvernul britanic nu va declanşa la acest moment Articolul 50 privind ieşirea din Uniunea Europeană, a declarat ieri, în Parlament, premierul David Cameron, după referendumul la care britanicii au votat pentru părăsirea blocului comunitar.

El a atras totodată atenţia că decizia privind momentul declanşării procedurii prevăzute de Articolul 50 aparţine exclusiv Marii Britanii, potrivit Reuters.

"Guvernul britanic nu va declanşa Articolul 50 în această etapă. Este decizia noastră suverană şi doar Marea Britanie este cea care poate să o ia", a evidenţiat el.

Cameron a mai spus că el şi cabinetul pe care îl conduce au transmis clar că votul în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană trebuie să fie acceptat.

"Nu mai pot exista dubii în legătură cu rezultatul (la referendum - n.r.). Am transmis clar - iar cabinetul a convenit că decizia trebuie acceptată", a afirmat el, în discursul susţinut în faţa parlamentarilor.

În acelaşi timp, şeful executivului de la Londra a subliniat că va implica pe deplin administraţiile din Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor în pregătirea negocierilor asupra Brexit-ului.

El a declarat totodată că Banca Angliei şi Trezoreria nu vor ezita să ia măsuri suplimentare pentru a stabiliza pieţele financiare dacă va fi nevoie.

"Marea Britanie îşi doreşte cele mai bune legături economice posibile cu vecinii săi europeni după Brexit", a adăugat Cameron.

Premierul britanic a mai spus că indiferent de natura viitoarei relaţii a ţării sale cu UE, îşi doreşte ca actualele aranjamente privind securitatea să continue.

Angela Merkel "înţelege" că Marea Britanie are nevoie de timp pentru a oficializa cererea de ieşire din UE

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ieri că înţelege că guvernul britanic are nevoie de timp pentru a-şi oficializa cererea de ieşire din Uniunea Europeană, în contextul în care apar tot mai multe apeluri ca despărţirea Marii Britanii de blocul comunitar să aibă loc cât mai repede, potrivit AFP.

"În primul rând, nu ne putem permite o perioadă lungă de incertitudine (...), însă înţeleg că Marea Britanie are nevoie de ceva timp pentru a analiza lucrurile", a declarat ea presei după o întâlnire cu omologul său ucrainean Volodimir Groisman.

Premierul britanic David Cameron a atras atenţia că va lăsa înaintarea cererii oficiale de ieşire din UE pe seama succesorului său care ar urma să îşi preia funcţia în octombrie, stârnind nemulţumirea înalţilor responsabili europeni care vor ca procesul de desprindere să se concretizeze cât mai repede posibil.

Angela Merkel a subliniat totuşi că negocierile privind viitorul relaţiei dintre Londra şi UE nu pot începe decât după depunerea unei cereri oficiale de ieşire din UE.

"Trebuie să păstrăm ordinea (în care ar urma să se desfăşoare lucrurile). Cererea trebuie să vină de la guvernul britanic, iar eu nu am nici frână, nici acceleraţie", a spus ea, adăugând: "Nu putem începe prin discuţii informale fără cererea (de ieşire) din partea Marii Britanii. Este clar pentru mine".

Apelul la răbdare al Angelei Merkel contravine poziţiei ministrului său de externe, social-democratul Frank-Walter Steinmeier, potrivit Agerpres. Acesta, asociat cu cei cinci omologi ai săi din ţările fondatoare ale UE, a făcut apel ca Londra să oficializeze Brexit-ul cât mai repede posibil.

Poziţia cancelarului german este diferită şi de cea a Comisiei Europene şi Parlamentului European, care susţin de asemenea o soluţie rapidă.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Fara graba sa nu plateasca taxe si impozite, ca un divort intre bogati cand isi ascund averile prin offshore, Cameron are experienta.

    Amandoi vor sa conduca indiferent de vointa alegatorilor.

    Cand Uk nu respecta vointa poporului aluneca in dictatura? 

    Cred ca ar trebui sa plece de manuta toti parlamentari britanici si cei europeni prin demisie. 

    A trecut o zi si nu s-a pus in aplicare vointa poporului.

    Cameron e o rusine pentru omenire. 

    1. Cu doi presedinti alesi de "diaspora" un guvern venit pe turnanta sustinut de te-miri-cine te mai roade grija lui Cameron/Putin?. Cameron si-a dat si demisia. Cu britanicii inculti si batuti in cap, lucrurile ar trebui sa fie simple. Stop fondurilor europene pentru ca europa nu trebuie sa investeasca din banii ei pentru proiecte moarte, continuarea colectarii contributiilor, eventual penalitati daca nu le platesc si pleaca ei singuri. Viitorul va arata cat de batuti in cap au fost.

      Mama, mama, ce adanc gandesti!

      Germania are nevoie de timp pt. a reloca din Anglia firmele, la fel si Franta si USA.Recesiunea in Anglia este "on pipe"

      Aiureli.

      Are "Germania" firme?! "Franta"?! "USA"?! 

      Rusia, da, are firme.

      Celelalte nu.....exista doar firme germane, frantuzesti, americane, etc. 

      Pai daca UK pleaca si dupa aceea se destrama nu e mare diferenta decat ca apar taxe vamale. In rest, mai al dracului investesc nemtii in UK pentru a scapa de taxele vamale! Exemplul investitiilor Japoniei in SUA dupa anii 70 este cheia in care trebuie privit comportamentul nemtilor in viitoarea UK

      te-a batut rau soarele in cap

      nu vrei sa ne demonstrezi cat de cult esti tu? 

      hai bah, cultule cu creier pane in cap, spune-ne trei motive pentru care UK ar fi trebuit sa stea in UE.

      ajut-o pe saraca regina sa inteleaga, inculta de ea. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb