Odată cu votul pentru Brexit intrăm în două scenarii la fel de posibile, consideră Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), care declară: "Unul este scenariul temporizării, altul - cel al mişcărilor bruşte. Probabil, scenariul mişcărilor bruşte este foarte drag birocraţiei de la Bruxelles, care va vrea să-l împingă şi să obţină ceva din el".
În opinia domniei sale, indiferent de ce se întâmplă şi care scenariu prevalează, "în lumea capitalului, faptul că «a început să bată vântul prin tufişurile Londrei» face ca toţi «iepurii din Londra» s-o ia la fugă spre alte zone, pentru adăpost. Încet - încet se conturează o opinie că Dublin-ul este zona naturală pentru această fugă, dar ar putea să urmeze Frankfurtul".
Florin Pogonaru menţionează: "Apare, însă, mai peste tot, un scenariu foarte posibil al unei altfel pieţe de capital, cu centre pe zone, în care alături de Dublin, Paris, Frankfurt, este citată Varşovia în mod clar. Este clar că inclusiv diplomaţia poloneză va împinge foarte tare spre a muta parte din ce a fost Londra către Varşovia".
În acest context, domnul Pogonaru a concluzionat: "Apare următoarea problemă: noi, românii, nu facem ceva ca să avem centru pentru pieţele din sud-estul Europei? Nu ar trebui să ne orientăm deja? Nu ar trebui să avem o politică clară în privinţa asta?".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2016, 17:27)
Repede va castiga sa pedepseasca Uk.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2016, 20:39)
ar trebui dar atunci politicienii romani ar fura mai greu din companiile de stat loistate