BT Asigurări şi-a dublat capitalul până la 127,5 milioane lei, pentru dezvoltarea afacerilor

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 ianuarie 2008

BT Asigurări şi-a majorat capitalul social cu 60 milioane de lei, până la 127,5 milioane de lei, pentru dezvoltarea societăţii şi res­pectarea reglementărilor supraveghetorului pieţei, au precizat reprezentanţi ai companiei.

BT Asigurări avea, înainte de majorare, un capital social de 67,5 milioane lei.

"Vărsământul în valoare de 60 milioane lei realizat pe 21 decembrie 2007 de către compania franceză Groupama, acţionar unic, s-a efectuat în vederea susţinerii strategiei viitoare de dezvoltare, coroborat cu respectarea normelor de prudenţialitate emise de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor", se menţionează într-un răspuns al BT Asigurări la o solicitare a NewsIn.

Potrivit datelor oficiale, procesul de majorare nu este complet finalizat, deoarece se află încă în derulare formalităţile legale de obţinere a avizului din partea autorităţii de reglementare - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor - precum şi de înregistrare ulterioară a acestei majorări la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Obiectivele previzionate pentru anul 2008 vizează consolidarea reţelei de vânzări în condiţii de stabilitate, creşterea cotei de piaţă prin echilibrarea portofoliului şi intensificarea acţiunilor de creştere a notorietăţii şi imaginii companiei, prin susţinerea campaniilor de marketing.

În 2007, capitalul social al BT Asigurări a fost majorat cu 31 milioane lei, de la 36,5 milioane lei până la 67,5 milioane lei. BT Asigurări îşi majorase capitalul social cu 82% în 2006, de la 20 milioane lei până la 36,5 milioane lei.

BT Asigurări a înregistrat în prima jumătate din 2007 prime brute subscrise de 132,3 milioane lei, în creştere cu 44% faţă de aceeaşi perioadă din 2006. Compania a plătit daune de 76,6 milioane lei în intervalul ianuarie-iunie 2007, duble faţă de aceeaşi perioadă din 2006, când valoarea acestora a fost de 37,4 milioane lei.

Noul acţionar majoritar al asiguratorului - Groupama - se situează pe locul trei în clasamentul celor mai mari companii franceze de profil. Compania oferă diverse produse de asigurări în Franţa, dar are reprezentanţe şi în Grecia, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Ungaria, Turcia, China şi Vietnam.

Veniturile înregistrate de Groupama din primele de asigurare în 2006 au fost de 14,2 miliarde euro.

Banca Transilvania, fostul acţionar majoritar, finalizase negocierile cu Groupama pentru vânzarea BT Asigurări în octombrie 2007, iar compania franceză a ajuns să deţină 90% din acţiunile BT Asigurări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb