BTA:  Municipalitatea din Sviştov este gata să participe la construcţia şi managementul unui parc industrial

G.D.
Internaţional / 31 ianuarie 2023

Municipalitatea din Sviştov este gata să participe la construcţia şi managementul unui parc industrial

Municipalitatea din Sviştov este pregătită să se implice în construcţia şi managementul unui parc industrial pentru a atrage investitori, a declarat primarul din Sviştov, Gencho Genchev, cu ocazia unui forum internaţional organizat de BulgariaInvest Agency (BIA) la Istanbul, la începutul lunii ianuarie, informează Agerpres.

"Am avut oportunitatea de a vizita unul dintre cele mai vechi parcuri industriale, Birlik, să ne familiarizăm cu industriile prezente în acest parc, şi modalitatea în care este gestionat. Am discutat cu mai multe companii şi reprezentanţi care activează în producţia de componente pentru industria auto, instalaţii de aer condiţionat şi aparate electrocasnice. Am făcut schimb de contacte şi am vorbit despre măsurile pe care trebuie să le adoptăm. Am trimis mesaje cu privire la modul în care vrem să cooperăm şi sperăm să ajungem la un limbaj comun pentru a atrage investitori în Sviştov ", a spus edilul.

Potrivit lui Gencho Genchev, o prezentare cu privire la apele minerale din Sviştov şi potenţialul de turism de spa al regiunii s-a bucurat de un interes deosebit.

"Am avut şansa de a ne întâlni cu proprietarii unor mari companii turceşti care au investit în Bulgaria încă din 1993 şi am văzut că există un interes uriaş în Bulgaria. Asta dovedeşte că Bulgaria s-a dovedit a fi un mediu bun pentru investitorii turci", a precizat Gencho Genchev.

După întâlnirile la care a participat în Turcia, primarul din Sviştov este convins că este un partener de încredere şi că va investi în proiecte pe termen lung. "Au subliniat foarte clar că vor să aibă un garant pentru investiţiile lor iar o serie de companii de frunte au spus în repetate rânduri că acest garant este statul şi instituţiile statului", a spus Gencho Genchev.

"Avem foarte multe de făcut în ceea ce ne priveşte ca administraţie municipală: să ne pregătim portofoliul astfel încât să putem face conexiuni şi contacte....Am demarat ceva nou în oraşul nostru. Sviştov este una din municipalităţile care nu a făcut încă tranziţie spre dezvoltarea economică, din cauza anilor pe care i-am pierdut în această direcţie. Sperăm că ceea ce facem, împreună cu Bulgarian Investment Agency, cu Ministerul Economiei şi Industriei, cu Ministerul Inovaţiei şi Creşterii, cu oportunităţile pe care le oferă programele operaţionale UE vom putea să pornim cu adevărat economia din Sviştov", a subliniat edilul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb