Bulgaria, decisă să-i retrimită în Grecia pe migranţii care ajung ilegal pe teritoriul său

George Forcoş
Internaţional / 29 mai 2016

Bulgaria şi-a arătat duminică hotărârea de a împiedica tranzitarea migranţilor din Grecia pe teritoriul său, luând decizia de a-i retrimite în statul vecin pe 56 de afgani ascunşi într-un tren şi pregătindu-se să procedeze în mod similar în cazul a circa 40 de irakieni şi sirieni, relatează duminică AFP, citată de Agerpres.

"Readmisia a fost realizată cu o viteză record pentru Europa", şi-a exprimat satisfacţia prim-ministrul Boiko Borisov la finalul unei reuniuni a poliţiei de frontieră şi a unei unităţi a armatei la Blagoevgrad.

"Le-am trimis un semnal puternic traficanţilor care abuzează de aceşti nefericiţi", a subliniat ministrul de interne Rumiana Bacivarova.

După evacuarea în această săptămână a taberei de la Idomeni, la frontiera greco-macedoneană, autorităţile bulgare au interceptat sâmbătă pentru prima dată două grupuri de migranţi la frontiera greacă.

Un număr de 56 de afgani găsiţi sâmbătă într-un tren de mărfuri au fost retrimişi în Grecia în aceeaşi zi. În jur de 40 de alţi migranţi - sirieni şi irakieni - fac obiectul unei anchete şi vor fi retrimişi într-o săptămână, a precizat Borisov.

Migranţii, care le-au plătit traficanţilor 200 de euro de persoană, credeau că vor trece în Macedonia, a mai relatat el.

O unitate de 65 de militari dotaţi cu autovehicule de teren va fi desfăşurată pe partea occidentală a frontierei greco-bulgare pentru a susţine poliţia de frontieră în cazul unui aflux de migranţi, a adăugat prim-ministrul bulgar.

După ce a ridicat un gard de 120 km în părţile cele mai vulnerabile ale frontierei sale cu Turcia, Bulgaria a împiedicat în ultimele zece zile două tentative de trecere a câtorva zeci de migranţi în trenuri de marfă cu destinaţia Germania sau Ungaria prin punctul de trecere a frontierei bulgaro-turc Kapitan-Andreevo.

Bulgaria a înregistrat între ianuarie şi aprilie 5.010 solicitanţi de azil - afgani, irakieni şi sirieni - majoritatea migranţi clandestini interceptaţi pe teritoriul său. De asemenea, Bulgaria a primit 242 de migranţi retrimişi din Germania, Austria şi Norvegia, unde au ajuns după ce au fost înregistraţi în Bulgaria, a anunţat directoarea Agenţiei pentru refugiaţi, Petia Pârvanova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb