Bursa de la Moscova s-a redeschis, parţial, pentru prima dată din 25 februarie, a doua zi după invazia Rusiei în Ucraina. Tranzacţionarea obligaţiunilor şi acţiunilor pe pieţele financiare din Rusia a fost suspendată după ce acţiunile au scăzut cu 33%, relatează BBC, conform News.ro.
Sancţiunile internaţionale se resimt în economia mondială. Astfel, unele supermarketuri au raţionalizat vânzările unor produse de bază, precum sarea şi uleiul de gătit.
Bursa de la Moscova s-a redeschis la ora 13:00, ora locală, doar pentru unele obligaţiuni de împrumut emise de guvernul rus.
În tranzacţionarea înainte de comercializare, randamentele obligaţiunilor de stat au crescut cu aproape 20%, un maxim istoric, înainte de a scădea puţin. Un randament mai mare înseamnă că guvernul va trebui să plătească mai mult pentru a se împrumuta şi investiţia este mai riscantă.
Dolarul american a fost evaluat la 105 ruble ruseşti, reprezentând o scădere cu aproximativ 25% a rublei de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.
Swetha Ramachandran, manager de investiţii la Gam Investments, a declarat pentru BBC că impactul vânzărilor de obligaţiuni va fi resimţit de cetăţenii ruşi, după săptămâni în care practic nu au avut loc investiţii în străinătate.
"Este preconizat ca Banca Centrală să intervină puternic şi să cumpere obligaţiuni federale locale pentru a sprijini piaţa şi economia aflate în dificultate", spune ea.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2022, 22:06)
Cred ca cei care au vidut dolari pt suma de 105 ruble bucata au fost sedati medical ca altfel vindeau la o 1000 ruble bucata asa din mila pt bolsevici inainte de moartea lor.