Bursa din Tokyo face alianţă cu cea din Londra

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 februarie 2007

Bursa din Tokyo face alianţă cu cea din Londra

Tokyo Stock Exchange (TSE) a decis să realizeze o alianţă cu London Stock Exchange (LSE), urmărind să stabilească un acord oficial în acest sens la finele lunii, când preşedintele TSE, Taizo Nishimura, va vizita Marea Britanie, informează Kyodo News. Potrivit acesteia, oficialii TSE şi cei ai Bursei din Londra vor să realizeze o alianţă operaţională, care să includă dezvoltarea de produse financiare şi listări mutuale de fonduri tranzacţionate (ETF).

TSE, cea mai mare bursă din Asia, urmăreşte să realizeze parteneriate puternice cu pieţele din exterior. Luna trecută, TSE a anunţat că pune bazele unei alianţe strategice cu "NYSE Group" Inc., operatorul celei mai mari pieţe de acţiuni din lume - NYSE. TSE mai negociază cu Chicago Mercantile Exchange, pieţele din Shan­ghai, Singapore şi alte burse asiatice.

Amintim că oferta Nasdaq, în valoare de 2,7 miliarde de lire sterline, pentru preluarea LSE a eşuat sâmbătă, când a expirat termenul pentru acceptarea acesteia. Piaţa electronică americană Nasdaq, care deţine circa 29% din LSE, nu a câştigat, prin noua ofertă, decât o cotă de 0,41% din bursa britanică.

LSE trebuie să-şi răsplătească acţionarii

După respingerea ofertei Nas­daq, directorul executiv al London Stock Exchange, Clara Furse, este supusă presiunilor în vederea majorării câştigurilor şi a preţului acţiunilor bursei. Acţionarii au urmat recomandarea Clarei Furse şi au respins, în decurs de un an, două oferte de preluare primite de la Nasdaq.

LSE a mai respins şi alte părţi interesate de preluare din 2004 până în prezent, considerând că îşi poate permite să rămână independentă, respectiv să caute oportunităţi de colaborare competitive şi stra­tegice. "LSE trebuie să ofere acum ceea ce a promis acţionarilor", consideră Mamoun Tazi, analist la "Man Securities", care sugerează investitorilor să vân­dă acţiunile bursei bri­tanice.

Când i-a îndemnat pe acţionari să respingă oferta Nas­daq, LSE a promis să-şi majoreze semnificativ (de şase ori) valoarea programului de răs­cumpărare a titlurilor, respectiv să majoreze dividendul cu cel puţin 50%.

Pentru Nasdaq, respingerea ofertei de către LSE este o lovitură în lupta cu rivalul său mai mare, NYSE, care va fuziona cu piaţa pan-europeană Euronext, urmând să dea naştere primei burse transatlantice.

Nasdaq îşi va face publice rezultatele financiare astăzi, analiştii anticipând o dublare a profitului în ultimele trei luni din 2006, valoarea acestuia urmând să atingă circa 35 de milioane de dolari. Rivalul său, NYSE, a înregistrat un proft de 45,5 milioane de dolari în ultimele trei luni din 2006. Grupul a revenit la profit după pierderile de 20,3 milioane de dolari consemnate în ultimul trimes­tru din 2005, an în care a preluat "Archipelago Holdings" Inc. şi s-a transformat într-o societate listată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb