Bursele din Dubai şi Shenzhen îşi consolidează cooperarea pentru tranzacţii şi investiţii transfrontaliere

V.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 august

Chen Feng, directorul departamentului de cooperare internaţională din cadrul SZSE (dreapta), şi Afra Al Suwaidi, directorul executiv al Dubai Central Securities Depository, la semnarea Memorandumului de înţelegere. (Sursa foto: https://www.dfm.ae/)

Chen Feng, directorul departamentului de cooperare internaţională din cadrul SZSE (dreapta), şi Afra Al Suwaidi, directorul executiv al Dubai Central Securities Depository, la semnarea Memorandumului de înţelegere. (Sursa foto: https://www.dfm.ae/)

English Version

Dubai Financial Market (DFM) şi Shenzhen Stock Exchange (SZSE) au semnat recent un memorandum de înţelegere care reflectă angajamentul comun de susţinere a colaborării şi promovare a oportunităţilor de tranzacţionare şi investiţii transfrontaliere, anunţă marketsmedia.com.

Memorandumul de înţelegere, semnat de Chen Feng, directorul departamentului de cooperare internaţională din cadrul SZSE, şi Afra Al Suwaidi, directorul executiv al Dubai Central Securities Depository, o subsidiară a DFM, îşi propune să consolideze şi mai mult parteneriatele transfrontaliere dintre Emiratele Arabe Unite şi China, respectiv pieţele de capital din ambele zone geografice.

Colaborarea oficializată între cele două burse va facilita roadshow-uri comune, seminarii, iniţiative de cercetare şi programe de formare menite să promoveze dezvoltarea pieţelor de capital în ambele ţări şi finanţarea transfrontalieră pentru companiile listate. Bursele vor cooperarea pentru listări duale, ETF-uri, afişare reciprocă a indicilor şi a produselor cu venit fix (sub rezerva aprobărilor de reglementare necesare), facilitând un acces mai informat şi mai convenabil la activităţile de pe piaţa secundară din ambele ţări.

În plus, parteneriatul strategic va acţiona ca un catalizator pentru schimb de experienţă în domenii precum dezvoltarea pieţei şi a produselor, practici de reglementare şi ESG, dezvoltarea capacităţii IT. Acest lucru va crea o bază solidă pentru promovarea unei colaborări extinse în viitor.

Reprezentantul SZSE a declarat că semnarea memorandumului de înţelegere marchează o oportunitate esenţială pentru desfăşurarea de roadshow-uri bilaterale şi de activităţi promoţionale, îmbogăţirea investiţiilor transfrontaliere şi a produselor şi canalelor de finanţare, de aprofundare a cooperării practice între China şi Emiratele Arabe Unite, şi de consolidare a capacităţii pieţelor de capital de a susţine realitatea economică din cele două ţări.

La rândul său, Hamed Ali, CEO DFM şi Nasdaq Dubai, a declarat: "Acest memorandum de înţelegere cu Bursa de Valori din Shenzhen este un pas esenţial în consolidarea legăturilor noastre transfrontaliere, stimularea oportunităţilor de investiţii globale şi îmbunătăţirea accesibilităţii pieţei. Prin valorificarea punctelor noastre forte combinate, nu doar consolidăm legăturile dintre ecosistemele noastre financiare, ci şi deschidem calea către noi oportunităţi de creştere şi inovare de care vor beneficia investitorii şi părţile interesate din ambele regiuni".

După semnarea oficială a memorandumului de înţelegere, Nasdaq Dubai a găzduit un eveniment cu experţi din industrie, iar discuţiile au explorat dinamica dintre pieţele de capital din Dubai şi China, cooperarea strategică şi perspectivele acestora.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb