BURSELE DIN LUME Bursele europene şi americane, impulsionate de evoluţia pieţei muncii din SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 decembrie 2019

Bursele europene şi americane, impulsionate de evoluţia pieţei muncii din SUA

Bursele din Europa au urcat vineri, investitorii reacţionând în mod pozitiv la datele peste aşteptări publicate de SUA în privinţa evoluţiei pieţei muncii, în noiembrie.

Euronext Paris

- Titlurile companiei auto franceze Peugeot SA au consemnat un avans de 1,3%, la 21,51 euro. Grupul chinez Dongfeng Motor îşi va reduce probabil participaţia la PSA, grupul care deţine marca Peugeot, după ce a angajat bănci pentru a studia opţiunile în acest sens, spun surse citate de Reuters, care adaugă că o asemena mişcare ar ajuta planificata fuziune dintre producătorul auto francez şi Fiat Chrysler. Dong-feng deţine 12,23% din capitalul PSA, având 19,5% drepturi de vot.

- Acţiunile producătorului francez de infrastructură de transport Alstom SA s-au depreciat cu 1,2%, la 40,52 euro. Directorul general de al companiei, Henri Poupart-Lafarge, a fost abordat în urmă cu câteva săptămâni pentru preluarea postului de CEO la constructorul auto Renault, informează un articol publicat vineri pe portalul BFM Business, care citează mai multe surse din apropierea situaţiei.

- Indicele CAC 40 a urcat cu 1,2%, la 5.871,91 puncte.

Borsa Italiana

- Titlurile UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar italian, au crescut cu 3%, la 12,75 euro, cele ale Intesa Sanpaolo SpA - cu 1,1%, la 2,31 euro. Ministrul italian al Economiei, Roberto Gualtieri, a declarat joi că Italia va prezenta propriile propuneri cu privire la uniunea bancară europeană, după ce această ţară a blocat reforma fondului de salvare a zonei euro, Mecanismul European de Stabilitate (MES), din cauza unor dispute în interiorul coaliţiei de la Roma.

- Indicele FTSE MIB a înregistrat un plus de 0,9%, la 23.182,72 puncte.

Nasdaq Stockholm

- Acţiunile grupului suedez Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer mondial de îmbrăcăminte, au câştigat 0,4%, atingând 191,78 coroane. Compania a anunţat, vineri, că marca sa premium CAS a încheiat un parteneriat cu platforma chineză YCloset pentru testarea serviciilor de închiriere de haine în China.

- Indicele OMX Stockholm 30 a crescut cu 1,1%, la 1,742.61 puncte.

Nasdaq SUA

Şi pieţele americane au reacţionat în mod pozitiv la datele care arată creşterea numărului locurilor de muncă din SUA.

- Titlurile Facebook Inc. s-au apreciat cu 0,9%, la 201,05 dolari. Reţeaua de socializare online a anunţat, vineri, că a intentat, în California, un proces împotriva unei companii şi a două persoane fizice, în contextul în care depune eforturi pentru a se asigura că utilizatorii sunt în siguranţă şi pentru a combate abuzurile în platforma de reclame.

- Acţiunile Alphabet cInc., compania-mamă a Google, au atins un preţ de 1.339,39 dolari (maxim istoric), cu 0,9% mai mare decât în ziua precedentă.

- Indicele Nasdaq Composite a urcat cu 1%, la 8.656,53.

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au urcat vineri, investitorii fiind optimişti cu privire la capacitatea SUA şi a Chinei de a realiza "faza întâi" a acordului comercial înainte de 15 decembrie.

- Titlurile companiei japoneze TDK Corp., producător de dispozitive electronice, furnizor pentru gigantul american Apple Inc., s-au apreciat cu 2,6%, la 12.220 yeni, cele ale operatorului de transport Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. - tot cu 2,6%, la 1,907 yeni.

- Indicele Nikkei 225 a crescut cu 0,2%, la 23.354,40 puncte.

Sydney Stock Exchange

- Acţiunile producătorului de aur Northern Star Resources Ltd. au înregistrat un plus de 0,5%, la 9,85 dolari australieni. Compania a finalizat preluarea sa de către Echo Resources Ltd.

- Titlurile asigurătorului de sănătate NIB Holdings Ltd. au urcat cu 2,1%, la 6,67 dolari australieni. Compania a pus bazele unei societăţi mixte cu gigantul american Cigna, proiect care valorează 20 de milioane de dolari aus-tralieni.

- Indicele S&P/ASX 200 a câştigat 0,4%, ajungând la 6.707 puncte.

Seoul Stock Exchange

- Acţiunile Samsung Electronics Co. au crescut cu 1,8%, la 50.400 woni, cele ale rivalei LG Electronics Inc. - cu 0,3%, la 70.200 woni, pe fondul revenirii apetitului investitorilor.

- Indicele Kospi a ajuns la 2.081,85 puncte, nivel cu 1% mai mic decât în ziua precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb