BURSELE DIN LUME "Deutsche Bank" trage în jos pieţele europene

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 19 septembrie 2016

"Deutsche Bank" trage în jos pieţele europene

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au urmat un curs descendent vineri, pe fondul informaţiei potrivit căreia Departamentul american de Justiţie i-a cerut celei mai mari bănci germane, "Deutsche Bank" AG, să plătească o amendă record, de 14 miliarde de dolari, ca să încheie în mod amiabil o anchetă privind vânzarea de titluri de valoare garantate ipotecar. Însă, banca refuză să plătească această sumă, lansând negocieri cu autorităţile americane pentru reducerea amenzii.

Titlurile "Deutsche Bank" s-au depreciat cu 8,6%, la 11,98 euro.

Acţiunile "UniCredit" SpA, cea mai mare bancă italiană, au scăzut cu 5,8%, la 1,97 euro. Fondul de salvare a băncilor italiene, Atlante, ar putea fi nevoit să injecteze mai mulţi bani în "Banca Popolare di Vicenza", bancă regională pe care a salvat-o de la faliment, declară Paolo Petrignani, director executiv al administratorului Atlante, Questio Capital Management.

Titlurile "Unilever" Plc, producător anglo-olandez de bunuri de larg consum, au pierdut 0,9%, ajungând la 3.516,50 pence. Compania ia în considerare achiziţia "Honest", retailerul de bunuri de larg consum fondat de actriţa Jessica Alba, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal.

Acţiunile companiei auto germane "Volkswagen" AG au consemnat un declin de 2%, ajungând la 127,49 euro, deşi aceasta a anunţat că vânzările sale globale au crescut cu 6,3% în luna august.

Indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 0,3%, la 6.710,28 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 1,5%, la 10.276,17.

În SUA, acţiunile s-au înscris pe un curs negativ vineri, în aşteptarea reuniunii de politică monetară a băncii centrale (Fed), programată în această săptămână.

Titlurile "JPMorgan Chase & Co.", cel mai mare grup bancar american, s-au depreciat cu 1,2%, la 65,82 dolari, la fel cele ale rivalului mai mic "Bank of America" Corp., care au atins 15,49 dolari.

Acţiunile grupului petrolier "Exxon Mobil" Corp. au coborât cu 1,2%, la 84,03, odată cu declinul cotaţiilor ţiţeiului.

Indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,4%, la 2.139,16 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,5%, la 18.123,80.

În Asia, acţiunile au crescut vineri, investitorii anticipând că banca centrală americană va amâna majorarea dobânzii.

Titlurile "Mitsubishi UFJ Financial Group" Inc., cea mai mare bancă din Japonia, au urcat cu 2,7%, la 511,2 yeni.

Divizia principală de creditare a "Mitsubishi UFJ" a îndemnat banca centrală niponă să ia în calcul efectele secundare ale dobânzilor negative.

În acelaşi sector, acţiunile "Commonwealth Bank of Australia" au avut un preţ de 72,24 dolari australieni, mai mare cu 1% faţă de ziua precedentă.

Acţiunile "Japan Display" Inc., furnizor pentru "Apple" Inc. din SUA, au crescut cu 11,3%, la 167 yeni, după ce titurile companiei americane, producătorul iPhone, au urcat, joi, la cel mai ridicat nivel din decembrie până acum.

Titlurile "Alps Electric" Co., de asemenea furnizor pentru "Apple", s-au apreciat cu 6,3%, la 2.440 yeni.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a crescut cu 0,7%, la 16.519,29 puncte, S&P/ASX 200 al celei din Sydney - cu 1,1%, la 5.296,70. Pieţele din China, Hong Kong, Taiwan, Malaezia şi Coreea de Sud au fost închise vineri (sărbători naţionale).

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb