BURSELE DIN LUME Ieşiri de capital de pe pieţele europene

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 12 septembrie 2016

Ieşiri de capital de pe pieţele europene

Acţiunile tranzacţionate la bursele europene au urmat un curs descendent vineri, în condiţiile în care ieşirile din fondurile din regiune s-au amplificat.

Titlurile BMW AG, cel mai mare constructor de autoturisme de lux din lume, s-au depreciat cu 1,3%, la 76,30 euro. Compania a rechemat în service aproximativ 110.000 de maşini în Japonia, după o problemă cu airbag-urile produse de "Takata" Corp., potrivit Reuters.

Vehiculele afectate au fost produse între 2004 şi 2012.

Acţiunile "National Bank of Greece" au coborât cu 1,5%, la 0,20 euro, iar cele ale "Piraeus Bank" SA - cu 2,1%, la 0,14 euro. Pe lângă creditele neperformante şi scăderea cotaţiei acţiunilor, băncile greceşti au de rezolvat o nouă problemă: găsirea de persoane calificate care să ocupe poziţiile de vârf, conform Bloomberg. "National Bank of Greece" caută un preşedinte al consiliului de administraţie, un preşedinte al comitetului de audit precum şi directori non-executivi, iar "Piraeus Bank" - un director general.

Titlurile "Burberry Group" Plc, producător britanic de articole de lux, au pierdut 2,5%, atingând 1.253 pence, după apariţia unei informaţii conform căreia compania a redus preţurile în Hong Kong şi China. În plus, "Goldman Sachs Group" Inc. a eliminat "Burberry de pe lista cu acţiuni pe care să se concentreze investitorii.

Acţiunile "Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, au crescut cu 3,5%, la 13,58 euro, în urma apariţiei unei ştiri conform căreia aceasta se apropie de momentul încheierii unui acord amiabil cu Departamentul de Justiţie din SUA privind o anchetă legată de vânzarea de titluri garantate ipotecar.

Indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 1,2%, la 6.776,95 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 1%, la 10.573,44.

La New York, acţiunile s-au înscris pe un curs negativ în ultima zi a săptămânii trecute, după ce un oficial al băncii centrale americane (Fed) a semnalat că instituţia este dispusă să crească dobânda.

Titlurile "JPMorgan Chase & Co.", cea mai mare bancă americană, au coborât cu 0,9%, la 66,65 dolari.

Acţiunile companiei de telefonie AT&T Inc. au pierdut 3,6%, ajungând la 39,71 dolari (cel mai mare declin din ultimii doi ani).

Titlurile "Apple" Inc., producătorul iPhone, s-au depreciat cu 2,3%, la 103,13 dolari, iar cele ale companiei de comerţ online "Amazon.com" Inc.- cu 3,1%, la 760,14 dolari.

Acţiunile grupului tehnologic HP Inc. au înregistrat un declin de 3,8%, la 14,07 dolari. Grupul sud-coreean "Samsung Electronics" Co. ia în considerare posibilitatea vânzării diviziei sale de imprimante către HP, informează cotidianul Seoul Economic Daily, menţionând că tranzacţia este evaluată la aproximativ 1,8 miliarde de dolari.

Titlurile emitentului de carduri "MasterCard" Inc. au scăzut cu 1,8%, la 98,15 dolari. Aproximativ 46 de milioane de persoane din Marea Britanie ar putea beneficia de pe urma unei acţiuni în justiţie lansate împotriva "MasterCard" Inc., în care sunt cerute despăgubiri de 14 miliarde de lire sterline (19 miliarde de dolari) pentru că aceasta ar fi perceput comisioane exagerate, informează Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a coborât cu 2,1%, la 18.085,45 puncte, Nasdaq Composite - cu 2,5%, la 5.125,91.

În Asia, acţiunile au scăzut vineri, investitorii analizând perspectivele politicii monetare din SUA şi Japonia, după ce BCE s-a abţinut, săptămâna trecută, să lanseze noi stimulente economice.

Titlurile "Korean Air Lines" Co. au coborât cu 4,1%, la 33.000 de woni. Cel mai mare acţionar al companiei aeriene, "Hanjin Shipping" Co., a luat în discuţie un posibil sprijin financiar pentru cel mai mare transportator maritim din Coreea de Sud.

Acţiunile "BGF Retail" Co., lanţ de magazine din Coreea de Sud, s-au depreciat cu 12,4%, la 184.000 de woni, după apariţia informaţiei potrivit căreia preşedintele societăţii vinde acţiuni.

Titlurile operatorului bursier "Hong Kong Exchanges & Clearing" Ltd. au urcat cu 5,5%, la 209,60 dolari HK. China le-a permis asiguratorilor să investească pe piaţa acţiunilor din Hong Kong, printr-o conexiune cu Bursa din Shanghai.

Indicele Kospi al Bursei din Seul a scăzut cu 1,3%, la 2.037,87 puncte, Hang Seng al pieţei din Hong Kong a crescut cu 0,8%, la 24.099,70.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb