BURSELE DIN LUME Pieţele europene urcă datorită rezultatelor companiilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 15 iulie 2016

Pieţele europene urcă datorită rezultatelor companiilor

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au urcat ieri, în baza rezultatelor peste aşteptări anunţate de unele companii.

Titlurile asiguratorului norvegian "Storebrand" ASA au crescut cu 5,7%, la 33 de coroane, după ce acesta a anunţat că veniturile din prime şi profitul net s-au majorat în trimestrul al doilea.

Acţiunile "UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, au câştigat 5,7%, ajungând la 2,14 euro. Instituţia de credit ia în considerare o majorare de capital pentru îndeplinirea cerinţelor Băncii Centrale Europene privind capitalul tampon.

Titlurile băncii elveţiene "UBS Group" AG au înregistrat un plus de 3%, la 13,01 franci. UBS şi-a păstrat, anul trecut, titlul de cea mai mare bancă privată din lume, potrivit unui studiu publicat ieri de firma britanică "Scorpio Partnership".

UBS gestionează active de 1.737,5 miliarde de dolari, cu aproape 300 miliarde de dolari mai mult decât "Bank of America Merrill Lynch", care se situează pe locul al doilea, depăşind "Morgan Stanley".

Acţiunile "London Stock Exchange Group" Plc, operatorul Bursei de Valori din Londra, s-au apreciat cu 1,7%, la 2.630 pence. China realizează progrese în studiul fezabilităţii unei legături de tranzacţionare a acţiunilor între Shanghai Stock Exchange şi London Stock Exchange, anunţă un membru al conducerii autorităţii de reglementare a pieţei de capital din China.

La ora 16.30 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 0,5%, la 6.702,10 puncte, FTSE MIB al Bursei din Milano - cu 1,7%, la 16.801,80.

În SUA, acţiunile au urcat ieri, în deschidere, după ce "JPMorgan Chase & Co." a anunţat rezultate financiare peste aşteptări. Titlurile acestui grup bancar au crescut cu 2,3%, la 64,60 dolari.

Acţiunile lanţului de cafenele "Starbucks" Corp. au câştigat 1,5%, afişând un preţ de 57,33 dolari. Compania investeşte într-un parteneriat cu o brutărie italiană de lux, intrând pe un nou segment de piaţă. Noua investiţie a gigantului american în pizzeria şi brutăria "Princi" îi va permite să îşi dezvolte operaţiunile în locaţiile Princi din afara Italiei, inclusiv în SUA, respectiv şi să vândă produse Princi în cafenelele "Starbucks".

La ora 09.48, indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,6%, la 2.165,78 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,6%, la 18.487,51.

La bursele din Asia, acţiunile au urmat un curs pozitiv ieri, investitorii fiind optimişti cu privire la măsurile pe care le vor lua băncile centrale pentru susţinerea economiei regiunii.

Titlurile "Nintendo" Co., producătorul nipon al aplicaţiei mobile Pokemon Go, au urcat cu 16%, la 25.300 yeni, datorită succesului de care se bucură acest joc lansat recent.

Acţiunile "DeNA" Co. au crescut cu 2,6%, la 2.681 yeni, după ce "Credit Suisse Group" AG a modificat în sens pozitiv ratingul acordat producătorului japonez de jocuri.

Titlurile "BHP Billiton" Ltd., cel mai mare producător de petrol din Australia, s-au deprciat cu 1,2%, la 20,34 dolari australieni, iar cele ale rivalului mai mic "Woodside Petroleum" Ltd. - cu 1,1%, la 26,75 dolari australieni, ca urmare a declinului de miercuri al cotaţiilor ţiţeiului.

În schimb, acţiunile "Inpex" Co., cel mai mare producător de petrol din Japonia, au câştigat 1,2%, atingând 810,7 yeni.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a crescut cu 1%, la 16.385,89 puncte, S&P/ASX 200 al celei din Sydney - cu 0,4%, la 5.411,61. Tranzacţiile de pe piaţa din Singapore au fost oprite înainte de prânz din cauza unor probleme tehnice.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb