BURSELE DIN LUME Volume reduse în toate pieţele internaţionale

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 29 august 2019

Volume reduse în toate pieţele internaţionale

Deutsche Börse

-Titlurile din Europa au înregistrat preponderent scăderi în şedinţa de ieri, reculul fiind condus de acţiunile companiilor din sectorul tehnologic, titlurile SAP SE marcând o scădere de 1,35%.

- Războiul comercial între Statele Unite şi China şi incertitudinile cu privire la Brexit au continuat să afecteze sentimentul investitorilor de pe Vechiul Continent în şedinţa de ieri, astfel încât indicele DAX al bursei de la Frankfurt scădea cu circa 0,6% cu 30 de minute înainte de finalul şedinţei de tranzacţionare.

Borsa Italiana

- Indicele italian FTSE MIB a înregis­tra cea mai redusă scădere de ieri din rândul pieţelor dezvoltate, în jurul orei 18:15, ora României, de doar 0,25%, după două sesiuni consecutive de creştere în condiţiile în care cele două partide care încercau să formeze Guvernul au continuat negocierile.

London Stock Exchange

- Acţiunile britanice au fost singurele în contradicţie cu sentimentul general, indicele FTSE 100 crescând cu 0,21% la ora menţionată, în condiţiile în care mâine este data ex-dividend pentru mai multe companii, iar acţiunile gigantului British Petroleum creşteau puternic cu 2,2%, trăgând după el coşul de acţiuni.

- BP Plc a anunţat că societatea a căzut de acord cu compania americană Hilcorp Energy pentru a-şi vinde toate activele din Alaska pentru suma de 5,6 miliarde de dolari, după şase decenii de prezenţă în statul american.

- Industria petrolieră din Alaska a avut de suferit în ultimii ani odată cu boom-ul petrolului de şist, exploatat în partea continentală a Statelor Unite.

New York Stock Exchange

- Dezbaterile cu privire la recesiune au revenit în prim-plan în pieţele din Statele Unite, pe fondul adâncirii curbei randamentelor (diferenţa dintre randamentul obligaţiunilor pe 2 ani şi cele pe 10 ani) în teritoriul negativ, iar titlurile americane au deschis uşor în scădere şedinţa bursieră, fără o direcţie clară.

- În jurul orei 17:20, titlurile americane intraseră marginal în teritoriul "verde", indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,03%, la 2.870,20 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,08%, la 25.798,03.

- "Dobânzile negative (în SUA) ar fi un dezastru care ar distruge sectorul bancar, exact cum se întâmplă în Europa în prezent" a declarat pentru CNBC Art Cashin de la UBS, adăugând că "cineva ar trebui să intervină pentru a stopa" o astfel de criză severă de la a se configura.

Saudi Stock Exchange

- Indicele Tawadul All Share al bursei din Arabia Saudită a înregistrat un declin puternic ieri, de 1,38%, în ziua în care un număr de acţiuni saudite au fost incluse în indicele MSCI al pieţelor emergente după o primă includere în luna mai.

- 60% dintre managerii de portofoliu consultaţi de Reuters spun că au de gând să-şi reducă investiţiile în piaţa saudită.

- În acest an, bursa saudită a atras 18 miliarde de dolari în intrări de capital pe fondul creşterii expunerii înaintea promovării (acţiunilor în indicele MSCI al pieţelor emergente), potrivit Institute of International Finance.

Hong Kong Stock Exchange

- Acţiunile asiatice au urmat un curs mixt în şedinţa de ieri, indicele Hang Seng marcând o nouă sesiune de scădere pentru a treia zi consecutivă, pe fondul incertitudinilor comerciale şi a crizei politice dintre autorităţile sus­ţinute de Beijing şi protestatarii anti-China, ce ar putea să ducă la o recesiune în centrul financiar din Asia

- Indicele de referinţa al pieţei de la Hong Kong a pierdut 0,15%, până la 25.626,65 de puncte.

- Sub-indicele sectorului IT a scăzut 1,64%, în timp ce coşul de acţiuni al sectorului real-estate a câştigat 0,59%.

- Yuanul a fost cotat la 7.1665/dolar, 0,06% mai slab decât referinţa anterioară.

Sydney Stock Exchange

- Volumele au fost reduse în Asia în condiţiile inversării curbei randamentelor din Statele Unite şi a unui raliu în obligaţiunile suverane americane pe 30 de ani, ce a produs îngrijorări că randamentelor titlurilor de stat americane ar putea să ajungă eventual în apropierea pragurilor negative.

- Indicele S&P/ASX 200 a încheiat şedinţa de ieri în creştere cu 0,45%, la 6.500,06 de puncte, investitorii mizând pe acţiunile companiilor miniere în defavoarea titlurilor din sectorul bancar, în contextul în care cele două sectoare domină piaţa de capital australiană.

- Cel mai mare grup minier din lume, BHP Group, a încheiat şedinţa în creştere cu 1,3%, iar producătorul de petrol şi gaze Woodside Petroleum a câştigat 1,6%. Compania aeriană Virgin Australia, a doua din ţară, a închis la cel mai mic nivel din 2009 încoace după trecerea pe pierdere la şase luni şi publicarea unor planuri pentru eliminarea a 750 de posturi, fuzionarea unor divizii şi demararea unei analize a operaţiunilor.

- Cele patru bănci majore au pierdut între 0,3% şi 1,3% din capitalizarea bursieră, iar managerul de active AMP Ltd a încheiat ziua în scădere cu 0,9%, în condiţiile în care agenţia de rating S&P Global i-a degradat marţi ratingul de credit.

- Acţiunile miniere sunt considerate mai sigure de investitorii în Australia, iar titlurile companiei miniere din sectorul aurului Newcrest Mining Ltd au crescut cu 2,9% în şedinţa de ieri.

Tokyo Stock Exchange

- Indicele Nikkei 225 a închis şedinţa în creştere cu 0,11% pe fondul raliului în acţiuni defensive precum titlurile din telecomunicaţii şi cele cu expunere pe piaţa consumatorilor.

- "Pieţele vor rămâne dominate de anxietate" până când Donald Trump nu va ajunge la un tratat comercial cu China, spune Tsuyoshi Shimizu, şef de cercetare la Asset Management One din Tokyo pentru Reuters.

- Volumele tranzacţionate ieri la Tokyo au fost la doar 30% din media acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb