BURSELE LUMII Pieţele europene scad din cauza escaladării războiului Rusia-Ucraina

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 28 martie 2022

Pieţele europene scad din cauza escaladării războiului Rusia-Ucraina

Bursele din Europa au urmat un curs negativ vineri, pe fondul escaladării conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina.

Deutsche Börse

- Acţiunile concernului industrial german ThyssenKrupp AG au pierdut 0,2%, ajungând la 8,07 euro. Tendinţa de creştere a preţului oţelului în Europa ar urma să continue, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la scăderea livrărilor, la probleme logistice, la sancţiuni şi la majorarea preţurilor energiei, conform Reuters.

- Titlurile companiei de utilităţi E.ON SE au urcat cu 1%, la 10,47 euro, cele ale RWE AG au coborât cu 0,3%, la 37,45 euro. Pachetul de facilităţi fiscale convenit de Guvernul german ca răspuns la creşterea preţurilor energiei va costa statul aproximativ 17 miliarde de euro, le-a spus parlamentarilor, vineri, ministrul de Finanţe Christian Lindner.

- Indicele DAX a crescut cu 0,2%, la 14.305,76 puncte.

Euronext Milano

- Titlurile grupului de telefonie Telecom Italia SpA au urcat cu 1,8%, la 0,33 euro, după ce compania de investiţii KKR & Co. Inc. a informat că îşi păstrează interesul pentru preluarea acestuia.

- Indicele FTSE MIB a crescut cu 0,6%, la 24.558,74 puncte.

New York Stock Exchange

Bursele americane au fluctuat vineri, după ce preţul petrolului a revenit pe curs ascendent.

- Acţiunile gigantului petrolier ExxonMobil Corp. s-au apreciat cu 2,2%, la 85,20 dolari, cele ale Chevron Corp. - cu 1,8%, la 169,31 dolari.

- Titlurile Spotify Technology SA au scăzut cu 2,2%, la 146,04 dolari. Compania suedeză a anunţat vineri că va suspenda serviciile platformei sale de streaming muzical în Rusia, ca răspuns la noua legislaţie privind mass-media din această ţară. Numărul unu mondial al industriei de streaming muzical şi-a închis luna aceasta, pe termen nelimitat, biroul din Rusia, ca urmare a invaziei Ucrainei, lansată de Moscova.

- Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,4%, la 34.861,24 puncte, S&P 500 - cu 0,5%, la 4.543,06 puncte.

Nasdaq

- Acţiunile Nikola Corp. au câştigat 4,7%, atingând 10,11 dolari. Producătorul de vehicule electrice a anunţat, săptămâna trecută, la o întâlnire cu analiştii, că pe 21 martie a început să producă vehicule electrice cu baterie Tre BEV la uzina sa din Coolidge, Arizona, şi că va livra între 300 şi 500 de camioane Semi în acest an. Compania se aşteaptă să înceapă producţia camionului Tre BEV la fabrica sa din Germania în iunie 2023.

- Titlurile Alphabet Inc., deţinătorul Google, au urcat cu 0,07%, la 2.833,4 dolari. Google a anunţat cele mai recente planuri ale sale privind utilizarea smartphone-urilor pentru a monitoriza sănătatea, spunând că va testa dacă captarea bătăilor inimii şi a imaginilor globului ocular ar putea ajuta utilizatorii să îşi identifice problemele de acasă.

- Indicele Nasdaq Composite s-a depreciat cu 0,2%, la 14.169,30 puncte.

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au avut un curs mixt vineri, după ce Occidentul a promis noi sancţiuni împotriva Rusiei, ca urmare a invaziei Ucrainei.

- În acest context, acţiunile companiei japoneze de transport maritim Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. s-au apreciat cu 2,2%, la 7.790 yeni, cele ale Mitsui O.S.K. Lines - cu 0,9%, la 10.330 yeni.

- Titlurile companiei aeriene Japan Airlines Co. au scăzut cu 0,8%, la 2.198 yeni, cele ale rivalei ANA Holdings Inc. - cu 0,08%, la 2.506 yeni.

- Indicele Nikkei 225 a crescut cu 0,1%, la 28.149,84 puncte.

Sydney Stock Exchange

- Titlurile companiei petroliere australiene Woodside Petroleum Ltd. s-au apreciat cu 1,2%, la 33,59 dolari australieni, cele ale Santos Ltd. - cu 0,6%, la 7,94 dolari australieni, ca urmare a avansului cotaţiilor ţiţeiului. În acelaşi domeniu, acţiunile Origin Energy Ltd. au câştigat 1,4%, atingând 6,38 dolari australieni.

- Titlurile companiei miniere Rio Tinto Group Ltd. au crescut cu 0,7%, la 116,87 dolari australieni, cele ale BHP Group Ltd. - cu 1%, la 49,77 dolari australieni, pe fondul avansului preţului minereului de fier.

- Acţiunile Newcrest Mining Ltd., cel mai mare producător de aur din Australia, au câştigat 3,5%, atingând 26,90 dolari australieni - cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni.

- Indicele S&P/ASX 200 a urcat cu 0,3%, la 7.406,20 puncte.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. sa aveti , va rog, grija ca in aproximativ 2 saptamani (cam din 15-20 aprilie 2022 incolo) urmeaza o miscare descendenta vijelioasa.

    pt confirmare, urmariti EMA, SMA, RSI si MACD pe interval daily (zilnic) pe DX (indice consolidat dolar) si Crude Oil (WTI) - au grad de corelatie directa de peste 80% in prezent - respectiva pereche analizata intelegeti-o in corelatie secundara cu indicii de capital americani (care inca mai datoreaza o "opinteala" sa-i zic asa... in sus).  

    Pe indicii americani nu as garanta ca vom vedea un nou higher high... cum ziceam ... o "opinteala".  

    Mai apoi intram in ceea ce analistii clasici ellioticieni ar numit "valul 3 descendent" (si stim cu totii ce inseamna asta).  

    In vederea unor evaluari mai ieftine ale titlurilor listate pe bursa.... va doresc in stil bearish, pur "Miron Cozma"... NOROC BUN! :))) ..... hai,hai, sa vina ursuletii sa sape ca tare sus a mai urcat capra asta montana de piata de capital!  

    1. mentin afirmatia facuta ca din 22/23 martie 2022 ar fi trebuit (!) sa avem o cascada pe pietele de capital

      azi e 28 martie 2022 ... cineva ar putea zice : hei, nu ai avut dreptate.  

      ok, nu am avut dreptate fix la zi.  

      dar toate piesele de puzzle pentru o cadere urata , cascada rosie ... sunt acolo pe masa!  

      p.s. Noroc bun! :)  

      Esti praf, "profesore".

      bine :) de aia ma simt prizat? :))

      vorbim dupa 20 aprilie 2022 pe burse cum e cu profesorul care e praf! ... si mai apoi pana in 2023 in plin bear market ...  

      you'll get yourself high with me (ca tot sunt praf) ... while the stock market turns strongly lower....  

      Urmaresc cu mult interes ce scrie Ban.Cher.Vali si am vazut ca are multa dreptate. Ii doresc sanatate .

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb