Business Insider: "Buffett a cumpărat acţiuni Occidental de aproape 500 milioane dolari, în trei zile"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 martie 2023

Sursa foto: flickr / sirenmedia (Warren Buffett)

Sursa foto: flickr / sirenmedia (Warren Buffett)

Business Insider: "Buffett a cumpărat acţiuni Occidental de aproape 500 milioane dolari, în trei zile"

Falimentele bancare de săptămâna trecută, ce au adus îngrijorare în pieţe privind începutul unei crize, nu l-au împiedicat pe Warren Buffett să cumpere acţiuni, scrie Business Insider.

Berkshire Hathaway, compania de investiţii a lui Buffett, a acumulat titluri ale Occidental Petroleum în valoare de aproximativ 476 milioane de dolari în primele trei zile ale săptămânii, conform unui raport al supraveghetorului pieţei din Statele Unite (Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare) de miercuri. Berkshire a cumpărat 7,9 milioane de acţiuni ale companiei petroliere, crescându-şi astfel deţinerea la 23,1% din Occidental Petroleum.

Conform unei analize realizată de Markets Insider, în ultimele douăsprezece luni, compania lui Buffett a investit circa 11,1 miliarde de dolari în Occidental, ceea ce a ajutat la creşterea acţiunii societăţii energetice cu aproape 120%, cea mai bună performanţă din S&P 500 în 2022.

În toată această perioadă, miliardarul nu a cumpărat constant acţiuni ale companiei petroliere. De fapt, la începutul lui martie 2023, Buffett a reluat achiziţiile Occidental Petroleum, după o pauză de cinci luni.

Conform Business Insider, probabil investitorul a reînceput să cumpere titluri ale companiei deoarece preţul acţiunii scăzuse cu 26% de la vârful din noiembrie, de 77 dolari pe titlu, până la închiderea şedinţei bursiere de miercuri, de 57 dolari pe titlu. La acest preţ, deţinerea Berkshire Hathaway în Occidental Petroleum valora 11,8 miliarde de dolari.

În doar cinci şedinţe de tranzacţionare, preţul acţiunilor Occidental a scăzut cu 9%, în contextul în care colapsurile Silvergate, Silicon Valley Bank şi Signature Bank au alimentat îngrijorările privind falimentele altor bănci. De altfel, unul dintre sfaturile faimoase ale lui Buffet pentru investitori este "să fie lacomi când alţii se tem" şi se pare că miliardarul îşi urmează propriul sfat, potrivit sursei menţionate.

Vicki Hollub, CEO al Occidental Petroleum este de părere că Buffett apreciază poziţia pe care o are compania în piaţa internă, faptul că îşi achită datoriile, distribuie dividende şi face răscumpărări de acţiuni. De asemenea, creşterea preţurilor produselor energetice de anul trecut, alimentată de războiul început de Rusia în Ucraina, a umflat puternic profiturile companiei.

În august anul trecut, Buffett şi echipa sa au obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA pentru a-şi creşte deţinerea în Occidental la 50%, ceea ce înseamnă că nu au încheiat achiziţiile de acţiuni ale companiei. De asemenea, anul trecut au acumulat titluri de aproximativ 20 de miliarde de dolari în Chevron, ajungând la o participaţie de circa 30 miliarde de dolari în gigantul petrolier. Aceste două pariuri indică faptul că Berkshire este optimistă în ceea ce priveşte sectorul energetic, scrie Business Insider.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Warren cumpara value cash machine si nu traznai trendy gen AI care "azi o vedem si nu e"...mai ales ca preturile la gaz si petrol sunt pe minime.

    1. adica sa ramanem cu industria traditionala ca aia e de viitor

      vai de judecata ta  

      oxy are si o parte mare de chemicals, nu doar oil si gas

      detin 

    am crezut ca a intrat pe bnet, ar fi culmea sa vedem citate din logofatu in scrisoarea lui buffet catre actionari :)))))))

    Dar e o miscare logica, viitor sigur are;

    energia,alimentele,materiile prime si industria de armament 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb