Business Insider: Perspectivele victoriei lui Trump la preşedinţia Statelor Unite aduc vânzări în pieţele de acţiuni emergente

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 octombrie

Business Insider: Perspectivele victoriei lui Trump la preşedinţia Statelor Unite aduc vânzări în pieţele de acţiuni emergente

English Version

Fostul preşedinte al SUA are în vedere creşterea tarifelor pentru importuri cu până la 20%; în cazul Chinei vizează tarife de 60%, conform publicaţiei americane

Acţiunile pieţelor emergente scad, pe măsură ce şansele de victorie ale republicanului Donald Trump la preşedinţia Statelor Unite cresc şi, odată cu acestea, probabilitatea ca planul său legat de tarife să fie implementat, scrie Business Insider.

Indicele MSCI Emerging Markets se îndreaptă către cel mai mare declin lunar din ianuarie încoace, având, la jumătatea şedinţei de tranzacţionare de la finele săptămânii trecute, o scădere de 3,1% faţă de nivelul de la începutul lui octombrie. Nume importante din indice, precum Samsung (-9%), Alibaba (-13%) sau Tencent (-5%) au suferit printre cele mai importante scăderi, furnizând circa jumătate din declinul coşului de acţiuni, conform publicaţiei americane.

Cu două săptămâni înainte de alegeri, şansele victoriei lui Trump urcaseră la până la 66%, potrivit site-ului de predicţii şi pariuri Polymarket, cele mai ridicate din aprilie încoace, când contracandidatul său era Joe Biden. La finele săptămânii trecute, scăzuseră uşor, până la 64%. Pe de altă parte, sondajele de opinie arată o luptă mult mai strânsă, cea mai recentă medie naţională compilată de RealClearPolitics indicând-o pe Haris cu şanse la victorie de 48,7%, faţă de 48,5% pentru Trump, scrie Business Insider.

Potrivit publicaţiei americane, fostul preşedinte Donald Trump a propus creşterea tarifelor pentru importurile provenite din toate ţările cu până la 20%, în vreme ce importurile din China vor fi supuse unor tarife de 60%. Temerile investitorilor legate de un război comercial nu sunt nefondate, în condiţiile în care, în 2018, războiul comercial al preşedintelui SUA cu China a dus la o performanţă semnificativ mai redusă a acţiunilor pieţelor emergente faţă de cele din Statele Unite. Acum, strategii sunt de părere că alegerile îi îndepărtează din nou pe investitori de pieţele emergente, pe măsură ce incertitudinea creşte.

"Alegerile din SUA au devenit un factor cheie al incertitudinii, în condiţiile în care poziţionarea faţă de risc tinde în mod clar către o atitudine mai prudentă. În interacţiunile noastre recente cu clienţii, am simţit că apetitul investitorilor din pieţele emergente globale privind creşterea bugetelor investiţiilor în active riscante poate fi redus semnificativ", scriau analiştii de la Citi într-o notă publicată la jumătatea lui octombrie.

Conform strategilor, sentimentul pieţei era foarte diferit faţă de cel din urmă cu o lună, când investitorii estimau şanse de câştig mai mari pentru Harris. "A apărut o schimbare semnificativă în sentimentul investitorilor, astfel încât, probabil, bugetele (n.r. destinate activelor riscante) s-au modificat în funcţie de acestea", au spus cei de la Citi.

Alţi factori, precum intensificarea tensiunilor geopolitice în Orientul Mijlociu şi vânzările din pieţele de obligaţiuni îi îndepărtează pe investitori de activele mai riscante, mai scrie Business Insider.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb