BUŞOI: "Decizia de a împărţi 30 miliarde lei pe credite de angajament - cea mai mare ţeapă a PSD

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 17 martie 2017

Secretarul general interimar al PNL Cristian Buşoi susţine că cea mai mare parte a celor 30 miliarde de lei pe care Guvernul Grindeanu îi alocă autorităţilor locale vor reveni aleşilor social-democraţi, având în vedere că termenul de depunere a acestor proiecte se încheie în două zile, iar criteriile sunt necunoscute.

Liberalul a spus: "În cel mai crunt dispreţ public, în ciuda protestelor celor din Opoziţie, în ciuda semnelor de întrebare ridicate nu doar de presă, ci şi de foarte mulţi analişti economici, Guvernul PSD alocă autorităţilor locale 30 miliarde de lei pe criterii necunoscute, în condiţiile în care termenele de depunere a acestor proiecte se încheie fix în 2 zile - mâine (n.r. azi), 17 martie. (...) Aşa-zisa depunere de proiecte, fără să fi fost făcute public nici priorităţile, nici criteriile, nici termenele de evaluare, ne duce cu gândul că cele 30 de miliarde de lei vor fi împărţite pe criterii politice, adică cea mai mare parte vor reveni aleşilor PSD".

El a mai susţinut că o parte dintre edilii liberali s-au plâns că cei din PSD ştiau şi se pregăteau cu proiecte înainte ca programul în sine să fie făcut public. "Şi e o meteahnă mai veche a PSD să facă acest gen de aranjamente incorecte, să pregătească anumite lucruri, să-i anunţe doar pe cei care au interesul să-i anunţe, după care să mimeze un fel de şanse egale pentru toţi edilii din România", a adăugat Buşoi, citat de Agerpres.

Cristian Buşoi consideră că decizia Guvernului de a împărţi 30 miliarde pe credite de angajament este o "mare ţeapă" pe care PSD o dă bugetului după 1990, fiind un nou "Bancorex".

"Ideea cu cele 30 de miliarde de lei contractate de Guvern pe credite de angajament şi împărţite de fapt de domnul Dragnea cu mânuţa doamnei ministru Shhaideh este cea mai mare ţeapă pe care PSD o dă bugetului României şi României după 1990, un Bancorex în toată regula, care este dat la liber aleşilor şi băieţilor deştepţi din PSD", a mai declarat Buşoi.

Liderul PNL este de părere că Guvernul este obligat să facă acest proces transparent şi să acorde condiţii egale pentru toată lumea, pentru a evita suspiciunea că alocarea acestor bani este un "matrapazlâc" al PSD.

"Asistăm la o modalitate de finanţare multianuală, în condiţiile în care bugetul nu are proiecţie multianuală şi sunt de fapt bani care din acest moment se angajează pe următorii patru ani pentru ca aleşii PSD să fie mulţumiţi şi ca domnul Dragnea să controleze în continuare Guvernul şi, mai ales, partidul", a mai spus Buşoi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb