ZIARUL BURSA

17 martie 2017
Ediţia din 15.08.2024
Câţiva acţionari "Romcab" au propus demararea acţiunii în răspundere contra lui Zoltan Prosszer

Câţiva acţionari "Romcab" au propus demararea acţiunii în răspundere contra lui Zoltan Prosszer

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 17 martie 2017

Un grup de acţionari "Romcab" (MCAB), cu o deţinere cumulată de peste 5% din companie, a solicitat completarea convocatorului Adunării Generale din 27 martie, cu propunerea de aprobare a acţiunii în răspundere contra directorului general Zoltan Prosszer, pentru daune cauzate societăţii de acesta, prin încălcarea îndatoririlor faţă de societate.

Reza Baqir

FMI estimează că deficitul bugetar al României va urca la 3,7% din PIB în acest an şi la 3,9% în 2018

C.P.Macroeconomie / 17 martie 2017

Actualizare 16:55 FMI estimează că aplicarea tuturor măsurilor promise de PSD costă bugetul 5,5% din PIB până în 2020

Fondul Monetar Internaţional (FMI) estimează că impactul asupra bugetului al tuturor măsurilor promise de PSD înainte de alegeri este echivalent cu 5,5% din produsul intern brut (PIB) al României, a declarat astăzi şeful delegaţiei FMI în România, Reza Baqir.

Actualizare 15:43

Fondul Monetar Internaţional (FMI) estimează că deficitul bugetar al ţării noastre va ajunge în acest an la 3,7% din produsul intern brut (PIB), urmând ca dezechilibrul bugetar să atingă 3,9% din PIB în 2018, a declarat astăzi şeful delegaţiei FMI în România, Reza Baqir, în cadrul conferinţei de presă de la finalul misiunii.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu delegaţia FMI: "Actualul cadru fiscal-bugetar prezintă o serie de riscuri şi vulnerabilităţi"

Fed creşte dobânda, dolarul scade la cursul minim al ultimei luni

Fed creşte dobânda, dolarul scade la cursul minim al ultimei luni

ALINA VASIESCUInternaţional / 17 martie 2017

Federal Reserve (Fed - banca centrală a SUA) a decis, în reuniunea de politică monetară din 14-15 martie, să majoreze dobânda cheie cu un sfert de punct procentual, la un interval cuprins între 0,75% şi 1%, considerând că economia are o creştere solidă şi piaţa muncii este stabilă.

Testul de română la olandezi

CORNEL CODIŢĂEditorial / 17 martie 2017

CORNEL CODIŢĂ

Dacă nu aţi aflat cum se alcătuieşte un test la limba română, de către sfertodocţii care taie şi spînzură prin învăţămîntul din mioritica noastră ţărişoară, vă spunem noi, imediat, pe scurt.

KPMG cere atragerea răspunderii lui Orlando Nicoară pentru insolvenţa Mediafax

ADINA ARDELEANUCompanii / 17 martie 2017

Administratorul judiciar al "Mediafax Group", KPMG Restructuring, a înaintat cererea de atragere a răspunderii pentru zece persoane despre care consideră că au contribuit la starea de insolvenţă, în sensul obligării acestora la suportarea unei părţi din pasivul societăţii debitoare, în sumă de 8,94 milioane de lei.

Opt echipe se bat pentru averea Ligii Campionilor

Opt echipe se bat pentru averea Ligii Campionilor

D.N.Sport / 17 martie 2017

Cele mai bune opt echipe de club din Europa în sezonul 2016-2017 s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor: Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Juventus Torino, Leicester City, Atletico Madrid, AS Monaco.

USR ACUZĂ: "Legea privind liberalizarea pieţei gazelor primeşte amendamente chiar de la companiile care doresc neaplicarea ei"

A.S.Politică / 17 martie 2017

Deputaţii USR cer Guvernului şi Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor să respecte angajamentele asumate de statul român şi să adopte OUG 64/2016, pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, prin care piaţa gazelor va fi liberalizată de la 1 aprilie 2017: "Considerăm că forma actuală a OUG 64/2016 reprezintă un avantaj pentru funcţionarea pieţei gazelor naturale din România şi ea trebuie lăsată să îşi facă efectele începând cu 1 aprilie 2017.

Piperea: " Domnul Sorin Grindeanu nu mai are doar un singur copilot, ci patru: preşedintele PSD, Guvernatorul BNR care se dedublează în şef al Comitetului macro-galactic, şeful Consiliului Fiscal şi, foarte probabil, şeful informal al bancherilor care împrumută statul, domnul Steven van Groningen. A, şi era să uit de FMI, CE, World Bank şi MCV".

AVOCATUL PIPEREA REACŢIONEAZĂ DUPĂ PROMULGAREA LEGII MACROPRUDENŢIALITĂŢII: "PSD are impresia că e la putere, când, de fapt, puterea reală e la overlorzi şi vătafii lor"

EMILIA OLESCUMiscellanea / 17 martie 2017

Legea Comitetului Macroprudenţial a trecut "ca gâsca prin apă prin Parlament - practic, neobservată", este de părere avocatul Gheorghe Piperea, care ne-a transmis: "Iohannis a promulgat-o rapid, fără să mai aştepte a zecea zi, cum a făcut în cazuri în care erau legi aşteptate de populaţia debitoare.

Măsuri pentru asigurarea accesului la finanţare a producătorilor agricoli

Măsuri pentru asigurarea accesului la finanţare a producătorilor agricoli

C.P.Companii / 17 martie 2017

Producătorii agricoli şi cei din sectorul piscicol - persoane fizice sau juridice - vor fi sprijiniţi să obţină finanţare pentru campania agricolă de primăvară, pentru achiziţionarea de terenuri agricole în vederea extinderii exploataţiilor, precum şi pentru modernizarea şi eficientizarea acestora, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptate ieri de Guvern.

Banca Elveţiei menţine dobânda negativă

Banca Elveţiei menţine dobânda negativă

V.R.Jurnal de criză / 17 martie 2017

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a decis, ieri, să-şi menţină nemodificată politica monetară, astfel încât să împiedice o apreciere puternică a francului, în contextul incertitudinilor politice din Europa.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Macquarie" preia afacerile petroliere ale "Cargill"

"Macquarie" preia afacerile petroliere ale "Cargill"

Companii / 17 martie 2017

"Cargill", unul dintre cei mai mari traderi de materii prime din lume, şi-a vândut afacerile din domeniul petrolului către banca australiană "Macquarie", valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii, transmite Financial Times (FT).

MACRO NEWSLETTER 17 Martie 2017

MACRO NEWSLETTER 17 Martie 2017

Internaţional / 17 martie 2017

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat creşterea anuală şi în februarie 2017, până la 2,8%, de la 2,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un avans de 0,6% în luna anterioară.

Ucraina impune sancţiuni băncilor publice ruse

Ucraina impune sancţiuni băncilor publice ruse

Internaţional / 17 martie 2017

Ucraina a impus, ieri, sancţiuni băncilor publice ruse care operează pe teritoriul său, în cel mai recent episod al războiului comercial pe care Kievul îl duce cu Moscova după anexarea peninsulei Crimeea, urmată de o insurecţie separatistă în...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo