KPMG cere atragerea răspunderii lui Orlando Nicoară pentru insolvenţa Mediafax

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 17 martie 2017

Administratorul judiciar vrea 8,94 milioane de lei de la zece persoane, despre care susţine că au contribuit la starea de insolvenţă a Mediafax

Foştii angajaţi sunt acuzaţi de KPMG că au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu, că au ţinut contabilitatea fictivă şi au făcut să dispară documente contabile

Administratorul judiciar al "Mediafax Group", KPMG Restructuring, a înaintat cererea de atragere a răspunderii pentru zece persoane despre care consideră că au contribuit la starea de insolvenţă, în sensul obligării acestora la suportarea unei părţi din pasivul societăţii debitoare, în sumă de 8,94 milioane de lei.

Printre cei zece se numără fostul director general "Mediafax Group", Orlando Nicoară, dar şi alţi cinci inculpaţi din dosarul în care "Mediafax Group" şi Adrian Sîrbu sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, respectiv Bălan Eugenia, Chiş Gheorghe Dragoş, Cozac Reghina Daniela, Dinu Sorin Nicolae, Grigoruţă Roxana Dorina, Noaghea Cosmina Ioana. Ceilalţi trei chemaţi în judecată de KPMG sunt Pirvescu Elena, Şerban Liliana Florentina şi Lazăr Daniela.

KPMG a indicat că aceştia au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane, au ţinut contabilitatea fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea în conformitate cu legea, potrivit Raportului de activitate elaborat în cadrul procedurii de insolvenţă a Mediafax Group.

Primul termen de judecată în acest dosar este pe 10 aprilie 2017.

Adrian Sârbu este acuzat de evaziune fiscală, instigare la delapidare şi spălare de bani. Procurorii spun că, prin întreaga activitate infracţională derulată în nume individual dar şi prin intermediul firmelor pe care le controla şi, totodată, în contextul reciclării unor sume de bani prin circuitele create, prejudiciul total cauzat de Adrian Sârbu bugetului consolidat al statului se cifrează la circa 14 milioane de euro.

Societatea Mediafax Group SA, aflată în prezent în insolvenţă, a fost la rându-i trimisă în instanţă pentru evaziune fiscală.

Autorităţile susţin că, în perioada 2006 - 2014, în cadrul societăţilor din grupul Mediafax, deţinute direct sau indirect de Adrian Sârbu, a fost utilizat un sistem de salarizare, ce presupunea plata drepturilor salariale parţial în baza unui contract de muncă, şi parţial în baza unui contract de cesiune de drepturi de autor, acesta constituind eşafodajul unui mecanism de eludare a taxelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul adus bugetului de stat în urma aplicării acestui sistem se ridică la 27.908.783,25 lei.

La finalul anului trecut, ziarul BURSA a scris că proiectele media administrate, în prezent, de fostul director general "Mediafax Group", Orlando Nicoară - Profit.RO Publishing şi "N.RO Agenţia de ştiri" SRL, care administrează agenţia News.ro - au făcut şi ele datorii la stat.

Agenţia de presă Agerpres a obţinut, în instanţă, executarea silită a Profit.RO Publishing, în două procese, în martie şi ianuarie.

Ziarul BURSA a publicat, între anii 2000-2003, zeci de articole (puteţi consulta Dosarul Media Pro pe www.bursa.ro), care au adus dovezi despre manevrele fiscale săvârşite de Adrian Sârbu, manevre tolerate de autorităţi, în regimurile politice de orice orientare. Între 1995 şi 2002, compania Media Pro, care deţinea postul de televiziune Pro TV, nu a plătit nimic la buget, nici o taxă, nici un impozit, nici un CAS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb