Birourile Audi au fost percheziţionate de procuratura germană

Ziarul BURSA #Companii / 17 martie 2017

Birourile Audi au fost percheziţionate de procuratura germană

Procuratura din Munchen a efectuat din nou percheziţii la birourile Audi, ieri, în legătură cu scandalul emisiilor care afectează încă grupul Volkswagen, relatează Reuters.

În jur de 100 de reprezentanţi ai procuraturii au cercetat miercuri birourile Audi din Ingolstadt şi Neckarsulm, unde se află cele mai mari două fabrici ale companiei, precum şi sediul central al Volkswagen din Wolfsburg şi alte câteva locuri, inclusiv locuinţe private.

Percheziţiile, primele efectuate la Audi după izbucnirea scandalului emisiilor automobilelor diesel, acum 18 luni, se concentrează pe persoanele implicate în instalarea unor softuri ilegale pe 80.000 de automobile VW, Audi şi Porsche cu motoare de 3 litri, ale căror emisii depăşesc normele legale din SUA.

Totodată, procurorii au percheziţionat şi birourile firmei de avocatură angajată de Volkswagen pentru scandalul emisiilor, intensificând eforturile de a-i identifica pe cei implicaţi în scandal.

VW, cel mai mare producător auto european, a criticat percheziţiile efectuate miercuri, dar raportate joi, ca fiind "inacceptabile în toate privinţele", adăugând că grupul se va folosi de toate instrumentele legale pentru a se apăra, potrivit News.ro.

Firma de avocatură, Jones Day, a refuzat să comenteze, iar reprezentanţii procuratorii din Munchen nu au fost disponibili pentru comentarii.

Grupul VW a recunoscut în septembrie 2015 că până la 11 milioane dintre vehiculele comercializate la nivel mondial au softuri instalate care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor.

Un purtător de cuvânt al procuraturii a declarat, ieri, că investigatorii au confiscat deja numeroase documente, începând de miercuri dimineaţă, iar unele persoane au fost interogate. El a refuzat să ofere detalii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb