BUZĂU: Aparat de ozonificare, folosit pentru dezinfectarea cărţilor de la Biblioteca Judeţeană

Ana Felea
Miscellanea / 10 martie 2021

Aparat de ozonificare, folosit pentru dezinfectarea cărţilor de la Biblioteca Judeţeană

Începând cu această lună, iubitorii de lectură nu trebuie să-şi mai facă griji cu privire la posibilitatea contractării noului virus ca urmare a atingerii cărţilor împrumutate de la bibliotecă, mai ales că mulţi dintre cei care trec pragul instituţiei sunt elevi. Asta petru că toate cărţile vor fi dezinfectate cu un aparat de ozonoficare, recent achizţionat.

"Pandemia de coronavirus a provocat oamenilor o reacţie de îngrijorare vizavi de obiectele care intră în contact cu mâinile diverselor persoane sau suprafeţe. În acest sens, Biblioteca Judeţeană "V. Voiculescu" informează cititorii că fiecare carte restituită de utilizatori este dezinfectată cu ajutorul unui aparat de ozonificare, după care intră în carantină şi abia apoi se întoarce în secţiile de împrumut sau lectură. După introducerea în aparatul de ozonificare, cărţile care vin de la cititori stau în carantină trei zile. Este vorba despre volumele de la secţiile Împrumut pentru Adulţi, Împrumut pentru Copii, Biblioteca Franceză şi cele de la Sala de Lectură. Aceeaşi procedură este aplicată şi DVD-urilor cu filme, muzică şi documentare, care pot fi împrumutate de la secţia Internet-Multimedia. Aparatul a fost primit de la firma care administrează centrul comercial Galleria Mall", declară Sorin Burlacu, directorul Bibliotecii Judeţene "V. Voiculescu".

Dezinfecţia se realizează cu ajutorul aparatului special de ozonificare în care sunt introduse cărţile timp de 10-12 minute. Procedura permite astfel ca volumele să fie din nou împrumutate în siguranţă, eliminând în cea mai mare parte pericolul transmiterii virusurilor.

Potrivit specialiştilor, moleculele de ozon formează un gaz a cărui capacitate de oxidare este foarte puternică, ceea ce face ca ozonul să fie un excelent dezinfectant, dezodorizant şi virulicid. Ozonul, denumit şi "oxigen activ", revine repede la starea de oxigen, nu lasă reziduuri şi este complet ecologic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb