BVB a început consultările asupra noului Cod de Guvernanţă Corporativă

A.C.
Piaţa de Capital / 22 decembrie 2014

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a demarat consultările cu companiile listate şi organizaţiile relevante ale investitorilor asupra noului Cod de Guvernanţă Corporativă, acesta fiind rezultatul proiectului comun BVB - Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru îmbunătăţirea climatului local de guvernanţă corporativă, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Potrivit sursei citate, BVB, cu sprijinul BERD şi al echipei sale de consultanţi, a rescris Codul de Guvernanţă Corporativă al Bursei, aflat în vigoare în forma sa curentă din anul 2008.

Ludwik Sobolewski, Directorul general al BVB, este citat în comunicat: "Acest Cod va fi într-o măsură inovativ, deoarece nu va conţine numai subiectele clasice care sunt abordate în mod normal atunci când este vorba de guvernanţă corporativă. Avem şansa să generăm un progres esenţial având aceste reguli pragmatice în setul de prevederi pentru guvernanţa corporativă. Acesta este motivul pentru care am decis să adresăm, de asemenea, unele subiecte care nu sunt subiectele clasice tratate, vorbind la modul general, de coduri de guvernanţă corporativă. Spre exemplu, dorim ca societăţile listate să îşi publice politica de dividend, pentru informarea investitorilor asupra principiilor care stau la baza acestei politici, astfel încât investitorii să ştie la ce să se aştepte".

BVB transmite că obiectivele acestui proiect sunt întărirea practicilor de guvernanţă corporativă şi a gradului de raportare în rândul companiilor listate, prin îmunătăţirea recomandărilor Codului de Guvernanţă Corporativă, precum şi consolidarea monitorizării şi implementării acestuia.

Noul Cod a beneficiat şi de opiniile membrilor Consiliului Consultativ de Guvernanţă Corporativă, constituit din personalităţi ale pieţei de capital internaţionale şi locale, care prin experienţa lor şi-au adus o contribuţie importantă la dezvoltarea pieţei de capital din România. Membrii Consiliului Consultativ sunt Gian Piero Cigna (Specialist Guvernanţă Corporativă în cadrul BERD), Mariana Gheorghe (Preşedintele Directoratului OMV Petrom), Steven Van Groningen (Preşedintele Directoratului Raiffeisen Bank), Narcisa Oprea (Partener Schoenner), Grzegorz Konieczny (Reprezentant legal şi Manager de portofoliu Fondul Proprietatea) şi Ludwik Sobolewski (Director general BVB).

Într-o formă restrânsă, începând din 25 februarie 2015, va intra în vigoare un Cod de Guvernanţă Corporativă pentru companiile listate pe AeRO, odată cu lansarea acestei pieţe.

"Acesta este un sprijin pentru emitenţii de pe AeRO în ceea ce priveşte transparenţa post-listare şi cerinţele de raportare, dar, în principal, este un mod excelent de creştere a investibilităţii", mai arată comunicatul.

Începând din ianuarie 2015, pentru companiile incluse în indicele BET, vor intra în vigoare criterii de eligibilitate precum transparenţa şi servicii orientate spre relaţia cu investitorii. Criteriile vizează cerinţe de raportare în limba engleză, raportare conform IFRS, informare prin intermediul website-ului BVB şi/sau altă platformă indicată de BVB, teleconferinţe/întâlniri cu analiştii şi investitorii atunci când sunt publicate rezultatele trimestriale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb