BVB Acţiunile "Rompetrol Rafinare" au adus cîştiguri mari pentru speculatori

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 mai 2004

Tendinţa generală a cotaţiilor acţiunilor în şedinţa bursieră de vineri a fost de stagnare, fapt reflectat şi de evoluţia contradictorie a indicilor BET şi BET-C. Indicele BET, care arată evoluţia preţurilor acţiunilor de la prima categorie a Bursei, a pierdut vineri 0,8% din nivelul precedent, încheind sesiunea la 2.642 puncte. În schimb, indicele BET-C, care arată evoluţia preţurilor tuturor acţiunilor cotate, s-a apreciat cu 0,76%, în special datorită creşterii cursului acţiunilor "Rompetrol Rafinare" Constanţa.

Valoarea tranzacţiilor încheiate vineri s-a ridicat la 110,2 miliarde de lei, fiind de peste două ori mai mare decît cea consemnată în sesiunea de joi. Creşterea accentuată a valorii transferurilor a fost determinată de reintroducerea la tranzacţionare a titlurilor "Rompetrol Rafinare" Constanţa, care au cumulat vineri jumătate din totalul Bursei.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Acţiunile "Petromidia" au avut vineri o variaţe de 80 lei/acţiune pe parcursul şedinţei, brokerii fiind de părere că titlurile puteau aduce cîştiguri ridicate pentru speculatori. În prima parte a şedinţei de vineri, investitorii au vîndut mai multe acţiuni "Petromidia", presiunea la vînzare ducînd la reducerea cursului pînă la minimul zilei, de 595 lei/acţiune. După jumătatea sesiunii, investitorii au devenit interesaţi de cumpărarea titlurilor RRC, cursul revenind la 650 lei/acţiune, valoarea de la deschiderea şedinţei. Creşterea preţului acţiunilor RRC pînă la 695 lei/acţiune a fost determinată de numărul mare al ordinelor de cumpărare executate în ultimele minute ale şedinţei, susţin brokerii.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Investitorii au continuat să vîndă şi vineri multe acţiuni TLV, pachetele transferate totalizînd aproape 5 milioane de titluri. Valoarea tranzacţiilor încheiate cu acţiunile băncii s-a ridicat la 28,1 miliarde de lei, în condiţiile în care preţul şi-a continuat scăderea începută cu 2 şedinţe înainte. Pe parcursul sesiunii, cursul acţiunilor TLV a variat între 5.600 şi 5.750 lei/acţiune. Brokerii apreciază că în această săptămînă, cotaţia titlurilor TLV ar putea să se stabilizeze, avînd în vedere că nivelul actual ar putea să aducă mai mulţi cumpărători pentru titlurile băncii.

"Sicomed" Bucureşti

Lichiditatea acţiunilor "Sicomed" Bucureşti a crescut vineri comparativ cu nivelul din sesiunile precedente. Creşterea volumului de acţiuni tranzacţionate vineri, pînă la 1,22 milioane de titluri a fost consecinţa executării unui ordin cu un milion de titluri. Preţul la care au fost tranzacţionate acţiunile SCD nu a variat însă mult comparativ cu sesiunile precedente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb