BVB Bursa a închis în scădere, pentru a cincea şedinţă consecutiv

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 martie 2015

Bursa a închis în scădere, pentru a cincea şedinţă consecutiv

Bursa de la Bucureşti a închis miercuri în scădere pentru a cincea şedinţă consecutiv, cu cele mai multe dintre acţiunile lichide în teritoriu negativ, în timp ce pieţele europene au crescut semnificativ, susţinute de efectele programului de cumpărare de obligaţiuni al Băncii Centrale Europene.

Indicele BET Plus, de referinţă, a scăzut cu 0,4%, iar BET, al celor mai lichide zece acţiuni, cu 0,5%, după ce marţi au coborât cu 0,5%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Tranzacţiile cu acţiuni au totalizat 45,01 milioane de lei (10,1 milioane de euro).

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au consemnat cel mai ridicat rulaj, de 16,2 milioane de lei, şi au închis şedinţa în scădere cu 0,5%.

Pe poziţia a doua în funcţie de lichiditate s-a situat Romgaz (SNG), cu operaţiuni de 9,4 milioane de lei. Cotaţia producătorului de gaze naturale a urcat cu 0,1%, într-o piaţă în care cele mai multe dintre titlurile lichide au terminat şedinţa pe minus, potrivit Mediafax.

În sectorul bancar, Banca Transilvania (TLV) a scăzut cu 1,1%, în urma unor transferuri de 7,6 milioane de lei, în timp ce titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au coborât cu 1,9%, după schimburi de 1,8 milioane de lei.

Rulajul cu acţiunile Banca Transilvania include şi o operaţiune pe segmentul deal al bursei, în valoare de 1,05 milioane de lei.

BET NG, indicele sectorului energetic, a stagnat, iar BET FI, compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,2%.

Pe segmentul deal al bursei a mai avut loc şi un transfer cu acţiuni Nuclearelectrica (SNN), de 1,11 milioane de lei. În piaţa regular, acţiunile Nuclearelectrica au crescut cu 1,4%, după operaţiuni de 421.500 lei.

Indicii BET XT şi BET BK au scăzut cu 0,5%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. trisorii ... parca se cheama si "cartofori", HEI, cartoforii de pe BVB, bursa este in vijelie IN JOS de vre-o 8 ani de zile, ce naiba, a inchis de ... zile in scadere, care ???, scadere ca tot in scadere este de 8 ani de zile !.

    Acum o sa inceapa sa vada si prostii de la noi ce inseamna sa duci bursa pe scadere pentru a avea volum ( marca profit cat mai mare ) ,sunt curios daca in alte tari vecine au procedat la fel rezultatul un dezastru care incepe cam de acum bine ca in Europa sunt pe maxim .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb