BVB Companiile energetice, singurele care au trecut pe "verde"

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 mai 2010

Companiile energetice, singurele care au trecut pe "verde"

Indicii bursieri au consemnat per total o evoluţie negativă ieri, creşteri uşoare, pe fondul pesimismului prezent pe toate pieţele de capital europene.

Singura apreciere, de 0,58%, până la 710 de puncte, a fost înregis­trată de indicele BET-NG, al companiilor energetice, pe fondul creşterilor consemnate de acţiunile "Oil Terminal", care s-au scumpit cu peste 10%.

De asemenea, acţiunile "Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au atras cea mai mare lichiditate dintre companiile energetice, fiind schimbate 8,77 milioane de acţiuni, în valoare de 2,63 milioane lei. Cotaţia de referinţă a urcat cu 0,33%, depăşind pragul de 0,30 lei/titlu.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a rămas însă pe roşu, marcând o scădere sensibilă de 0,02%, până la 5.130 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, a scăzut tot cu 0,02%, până la 3.101 de puncte.

Lichiditatea realizată ieri, la Bursa de Valori Bucureşti, a fost de aproape 40 de milioane de lei, fiind generată în cea mai mare parte de tranzacţiile cu acţiuni, care au însumat 36,5 milioane lei şi de cele cu instrumente derivate (futures), care au totalizat 2,66 milioane de lei.

Titlurile societăţii de investiţii financiare "Oltenia" (simbol SIF5) s-au situat pe prima poziţia la capitolul lichiditate, cu tranzacţii în valoare de 8,41 milioane de lei. Preţurile de schimb au variat între 1,67 lei/acţiune şi 1,75 lei/acţiune, cotaţia de referinţă staţionând la 1,71 de lei.

În sectorul bancar, preţul acţiunilor BRD Groupe Societe Generale (simbol BRD) a scăzut cu 0,71%, de 13,90 lei, în urma unor tranzacţii de 2,58 milioane lei, în vreme ce titlurile "Băncii Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) au pierdut 1,03%, până la 1,93 lei, pe suportul unui rulaj de 5,36 milioane de lei.

Tot ieri, acţiunile "Dafora" Mediaş (simbol DAFR) s-au scumpit cu 2,31%, până la 0,133 lei, pe fondul unor tranzacţii cu 6,32 milioane de acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb