BVB continuă procesul de digitalizare alături de eVOTE

V.G.
Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2022

BVB continuă procesul de digitalizare alături de eVOTE

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) continuă procesul de digitalizare alături de eVOTE prin folosirea platformei pentru participarea electronică la Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA), informează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, prin intermediul platformei eVOTE, investitorii vor putea vota online şi fizic în cadrul adunărilor, astfel încât întreg procesul va fi optimizat prin reducerea timpului alocat şi a resurselor umane necesare. Acest parteneriat vizează stabilirea unei mai bune conectivităţi între companie şi acţionarii săi prin reducerea erorilor, comunicarea eficientă a deciziilor şi colectarea într-o singură platformă, în timp real, a voturilor din cadrul Adunărilor Generale ale Acţionarilor. Folosirea platformei eVOTE are scopul de a asigura transparenţa şi buna guvernanţă corporativă a companiei Bursa de Valori Bucureşti şi de a creşte eficienţa operaţională prin simplificarea procedurilor administrative.

"Digitalizarea este un pas natural în evoluţia companiei Bursa de Valori Bucureşti, iar folosirea platformei eVOTE reprezintă o nouă etapă a strategiei noastre de aducere a tehnologiei în zona reglementată a pieţei de capital. Ne dorim să reprezentăm un model pentru toate companiile listate, motiv pentru care am ales să facem acest pas atât de important în evoluţia noastră, în calitate de companie listată, dar şi de reprezentant al pieţei de capital. Alinierea la facilităţile tehnologice şi oferire unei soluţii pentru un proces facil de participare în cadrul Adunărilor Generale ale Acţionarilor reprezintă un demers prin care ne dorim să încurajăm participarea investitorilor la aceste şedinţe vitale în evoluţia unei companii. La nivelul Bursei de Valori Bucureşti am căutat mereu să identificăm soluţii tehnologice prin care să facilităm accesul la piaţa de capital şi ne bucurăm să facem încă un pas în acest sens", a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

"În urmă cu 2 ani de zile am început acest proiect antreprenorial din dorinţa de a îmbunătăţi procedura de desfăşurare şi participare la Adunările Generale ale Acţionarilor, procedură ce rămasese blocată în anii 90. Ne-am bazat pe o evoluţie firească a comportamentului acţionarilor şi companiilor listate înspre a îmbrăţişa soluţii de vot în ton cu tehnologia vremurilor prezente. Acţionarii vor în primul rând simplitate în modul de participare, companiile doresc acurateţe şi costuri reduse în organizarea adunărilor generale. Cu eVOTE sunt obţinute ambele deziderate, iar acest lucru este confirmat de numeroşii clienţi pe care îi avem. Colaborarea cu Bursa de Valori Bucureşti care este un exemplu şi ghid de guvernanţă pentru întreaga piaţă autohtonă deschide un capitol important în viaţa eVOTE deoarece dovedim pe deplin că suntem pregătiţi să livrăm servicii de încredere pentru orice client", a declarat Mihai Chişu, CEO şi Co-fondator eVOTE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb