BVB convoacă AGA pentru înjumătăţirea capitalului social

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 mai 2011

Fuziunea cu Bursa de la Sibiu a fost pusă, din nou, pe Ordinea de zi

Acţionarii Bursei de Valori (BVB) au fost convocaţi pe 24 iunie ca să se pronunţe asupra reducerii capitalului social al societăţii de la 76,7 milioane de lei, la 38,3 milioane de lei, prin restituirea către acţionarii existenţi a unei cote părţi de 50% din aporturi, proporţională cu reducerea capitalului social şi calculată egal pentru fiecare acţiune, respectiv de 5 lei/acţiune.

Ca urmare a reducerii capitalului social, valoarea nominală a unei acţiuni BVB va fi diminuată de la 10 lei la 5 lei/titlu.

Diminuarea capitalului social a fost cerută de mai mulţi acţionari ai BVB, înainte de Adunarea Generală de la finele lunii aprilie, însă Consiliul Bursei nu a introdus-o atunci pe Ordinea de zi invocând unele condiţii de fond şi de formă neîndeplinite, la momentul respectiv. Potrivit unor zvonuri din piaţă, printre acţionarii care au cerut diminuarea capitalului social se numără "Franklin Templeton", administratorul Fondului Proprietatea, şi SIF "Moldova".

Fuziunea cu Bursa de la Sibiu a fost trecută şi pe Ordinea de zi a Adunării Generale din iunie, după ce acţionarii nu au mai apucat să se pronunţe asupra ei la AGA de la finele lunii aprilie, din lipsă de cvorum.

Pe Ordinea de zi a mai fost introdusă şi propunerea completării Actului Constitutiv al BVB, astfel încât alegerea membrilor Consiliului Bursei să se facă în mod obligatoriu prin utilizarea metodei votului cumulativ.

Cum era de aşteptat, convocatorul nu include schimbarea conducerii actuale a BVB, o intenţie explicit manifestată la ultima AGA. Este, însă, foarte probabil ca în următoarele zile să apară o intervenţie care să solicite completarea ordinii de zi cu revocarea conducerii şi alegerea uneia noi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Care conducere? oare conduce cineva Bursa la data asta ???nuuuu cred ...doar o administreaza cineva atat ! ma-ntreb daca in toate instituttiile statului o fi asa gagicareala le nivel de "conducere" ca aici!!!sigur o schimbare se impune! si niste evaluari " pe bune"!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb