BVB Creşteri susţinute la Bursă

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 octombrie 2005

Creşterile din sedinţa anterioară s-au menţinut şi ieri la Bursă, pe fondul ordinelor de cumpărare lansate în piaţă încă din prima parte a sesiunii bursiere. Indicii bursieri au închis ziua pe creştere, cea mai mare fiind cea a indicelui BET-FI, de 1,44%, care astfel, a atins un nou maxim istoric. Principalii emitenţi au înregistrat aprecieri de preţ în prima parte a zilei, ulterior cotaţiile titlurilor avînd doar fluctuaţii nesemnificative. Valoarea totală tranzacţionată ieri pe Bursă s-a ridicat la circa 45 de milioane de RON.

La prima categorie s-au detaşat ca evoluţie acţiunile "Banca Transilvania", cu un rulaj de peste 4,6 milioane de RON. Cotaţia a evoluat pozitiv pe tot parcursul sedinţei, cu excepţia unor vînzători care şi-au făcut apariţia spre final. Atunci cursul a scăzut pînă la nivelul minim al zilei de 1,07 RON/acţiune, pentru ca la finalul zilei un ordin plasat la cumpărare să conducă la aprecierea cotaţiei pînă la nivelul de 1,08 RON/acţiune. Preţul la finele zilei a fost în creştere cu 1,9% faţă de cel din ziua precedentă.

La aceeaşi categorie, s-au aflat în topul celor mai mari creşteri, acţiunile "Turbomecanica" Bucureşti. Creşterea a fost însoţită de o lichiditate bună. Brokerii apreciază că majoritatea transferurilor s-a perfectat la preţul de 10,5 RON/acţiune, însă spre final pe fondul unui val la cumpărare cotaţia a urcat pînă la 10,9RON/acţiune. Aceasta a fost în creştere cu 10,1% faţă de preţul din ziua anterioară.

Cursul acţiunilor BRD a oscilat între 13 RON şi 13,2 RON/acţiune, însă spre final vînzătorii au intervenit. Acest fapt a condus la corecţii uşoare ale acţiunilor băncii, astfel că preţul la finalul zilei s-a situat la 13,1 RON/acţiune, în creştere cu 1,6% faţă de cel anterior.

Toate cele cinci societăţi de investiţii financiare au închis ziua înregistrînd creşteri de preţ. Investitorii au fost activi ieri în piaţă, manifestînd un interes crescut la cumpărare, în special pe titlurile SIF. Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate cu acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare a însumat 16,77 milioane de RON. Acţiunile SIF5 "Oltenia" au înregistrat un nou maxim istoric de 2,0200 RON/acţiune, însă au închis ziua la preţul de 2,0100 RON/acţiune. Preţul de la finalul zilei a fost în creştere cu 1% faţă de cel precedent. Un nou preţ maxim istoric au înregistrat şi acţiunile SIF "Moldova" Bacău, al căror preţ la finalul sesiunii bursiere s-a cifrat la 1,74 RON/acţiune, fiind în creştere cu 1,8% faţă de cel anterior.

"Rompetrol Rafinare"Constanţa

Rulajul total realizat cu titlurile rafinăriei a însumat peste 12 milioane de RON. La deschiderea şedinţei de ieri, cotaţia a urcat la nivelul maxim de 0,1220 RON/acţiune. Spre final, cursul a suferit corecţii uşoare, închizînd ziua la 0,1200 RON/acţiune. Acesta a fost în creştere cu 1,7% faţă de cel precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb