BVB Cursul acţiunilor "Banca Transilvania" a revenit pe trend crescător

Laura Serghei
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 martie 2004

Valoarea tranzacţiilor încheiate ieri la Bursa de Valori a fost de 51,2 miliarde de lei, în creş-tere faţă de valoarea înregistrată în şedinţa anterioară. Cea mai mare parte a acestei sume provine din tranzacţiile realizate ieri cu actiunile listate la prima categorie a Bursei şi cu ac-ţiunile emise de SIF-uri. Indicele BET care indică evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni cotate la prima categorie, a consemnat o apreciere cu 0,8% peste nivelul din şedinţa anterioară. Indicele compozit BET-C, care arată e-voluţia tuturor acţiunilor, s-a apreciat cu 0,38%, în timp ce indicele BET-FI, al acţiunilor emise de societăţile de investiţii financiare, a scăzut cu 0,44%.

La nivelul şedinţei de ieri nu s-au înregistrat evoluţii spectaculoase ale cursurilor de tranzacţionare. Cotaţia titlurilor "Oil Terminal" Constanţa a cres-cut cu 4,2%, pînă la 1.000 lei/acţiune, titlurile "Turbomecanica" Bucureşti au crescut cu 5,7%, iar cele ale "Comelf" Bis-triţa cu 5,2%, pînă la un preţ de închidere de 51.000 lei/acţi-une.

Acţiunile SIF au avut şi ieri o lichiditate ridicată, valoarea tranzacţiilor realizate cu aces-tea depăşind 20 de miliarde de lei. Cele mai tranzacţionate au fost titlurile emise de SIF "Transilvania", cu care s-au efectuat transferuri în valoare de 6,3 miliarde de lei, în condiţiile în care preţul de închidere a fost acelaşi cu cel anterior, de 4.900 lei/acţiune. O lichiditate ridicată au avut şi acţiunile SIF "Oltenia", fiind tranzacţionate pes-te 1,6 milioane de titluri, preţul de închidere al acestora apreciindu-se cu 2,9%, pînă la 3.500 lei/actiune.

"Banca Transilvania" Cluj

Cursul acţiunilor "Banca Transilvania" a avut ieri o evoluţie pozitivă, apreciindu-se cu 1,7%. Cotaţia maximă a ajuns la 5.950 lei/acţiune, iar la în-chidere preţul a fost de 5.900 lei/acţiune. Acest curs reprezintă maximul ultimei săptămîni. Lichiditatea a fost ridicată, fiind transferate peste 1,6 milioane de acţiuni. Valoarea tran-zacţiilor s-a ridicat la 9,9 miliarde de lei.

"Azomureş" Tîrgu Mureş

Cursul acţiunilor "Azomureş" a înregistrat ieri o creştere cu 1,4% peste cotaţia din şedinţa precedentă, în condiţiile unei lichidităţi mai scăzute decît cea din şedinţa precedentă. Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri au fost transferate 460.601 ac-ţiuni, iar preţul a oscilat între 3.500 lei/acţiune şi 3.600 lei/ac-ţiune. Ultima tranzacţie s-a realizat la maximul de ieri, de 3.600 lei/acţiune.

Brokerii consideră evoluţia nor-mală, în condiţiile în care preţul a scăzut vineri, după în-registrarea majorării capitalului social.

"Şantierul Naval Orşova"

Cu acţiunile emise de "Şantierul Naval Orşova" au fost realizate ieri tranzacţii cu 1,18% din capitalul social al societăţii, în urma unui singur ordin de cum-părare, la preţul de 50.000 lei/acţiune. Acesta este şi pre-ţul la care s-a încheiat ultima tranzacţie şi care este cu 2% mai mic decît cel din şedinţa precedentă.

Valoare tranzacţiilor a atins ieri 5,1 miliarde de lei, cu mult mai ridicată decît cea din sedinţa precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb