BVB Daniel Gavrilă, Egnatia Securities: Investitorii pe SIF-uri aşteaptă o soluţie la dilema pragului

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 ianuarie 2010

Daniel Gavrilă, Egnatia Securities: Investitorii pe SIF-uri aşteaptă o soluţie la dilema pragului

Bursa de Valori Bucureşti a des-chis săptămâna pe plus, înregistrând aprecieri uşoare pentru toţi indicii, însă pe fondul unei lichidităţi foarte mici, de numai 13,34 milioane de lei (3,24 milioane de euro).

"Se observă o incertitidine privind direcţia spre care ne îndreptăm având în vedere că spread-ul între spotul de la BVB şi contractele derivate pe SIF 5 Oltenia de la Sibiu s-a micşorat foarte mult", a spus, pentru ziarul BURSA, Daneil Gavrilă, broker la "Egnatia Securities".

Cele mai tranzacţionate titluri ale şedinţei de ieri au fost, după valoare, acţiunile SIF5 "Oltenia", cu schimburi în valoare de 3,66 milioane de lei. Cele 2,48 milioane de titluri SIF5 transferate ieri au avut preţurile cuprinse între 1,45 de lei şi 1,5 lei/titlu, cotaţia de referinţă urcând cu 2,05%, la 1,49 de lei/acţiune.

Titlurile SIF2 "Moldova" au generat, ieri, o lichiditate de 1,98 milioane de lei, în condiţiile tranzacţionării a 1,56 milioane de acţiuni. Dintre societăţile de investiţii financiare, mult mai puţin tranzacţionate au fost titlurile SIF1 "Banat-Crişana", doar 722.000 de acţiuni, şi titlurile SIF4 Muntenia (720.500 de acţiuni).

"Volumele mici pe SIF1 şi SIF4 arată că nu există nici cumpărători, nici vânzători semnificativi în piaţă şi că se aşteaptă o finalizare a ches-tiunii pragului de deţinere la SIF-uri", ne-a mai spus domnul Gavrilă.

Dintre indicii bursieri, cea mai mare creştere a fost consemnată ieri de BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri. Acesta a urcat, ieri, cu 1,72%, la 27.164,72 puncte, fiind urmat de indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la Bursă, cu o apreciere de 0,87%, la 505,91 puncte.

Şi indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat, ieri, cu 0,66%, ajungând la 5.061,67 puncte, în timp ce indicele compozit al pieţei a câştigat 0,45%, urcând la 2.954,12 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb