BVB Debut de săptămână în creştere, pentru indici

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 februarie 2021

Debut de săptămână în creştere, pentru indici

Obligaţiunile Agricover au fost înregistrate în sistemul bursier Salt de 30% pentru acţiunile Safetech

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut un început de săptămână în creştere, în ton cu evoluţiile din pieţele internaţionale.

BET, cel include cele mai tranzacţionate şaptesprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a urcat cu 0,83%, la 10.392,06 puncte, în timp ce BET-XT, ce reflectă traseul celor mai lichide 25 de titluri de la bursa noastră, s-a apreciat cu 0,71%, până la 923,57 puncte.

Valoarea tranzacţiilor a fost de 266,56 milioane de lei, cu mult peste media zilnică a anului trecut de circa 75 milioane lei, în condiţiile în care, ieri, obligaţiunile în valoare de 40 milioane de euro emise de Agricover au fost înregistrate în sistemul bursier.

Titlurile sunt denominate în euro, negarantate, valoarea nominală a unei obligaţiuni fiind de 50.000 de euro, cu o rată a cuponului de 3,5%.

Echipa de la Prime Transaction a notat, în raportul său zilnic: "Debut de săptămâna cu aprecieri pentru toţi indicii BVB. Indicele BET-NG a înregistrat cea mai mare creştere, de 1,22%, în timp ce BET-FI a avut cea mai redusă apreciere, de 0,18%. Valoarea tranzacţiilor a crescut considerabil la 54,7 milioane euro, cu mult peste media înregistrată în acest an. Principala contribuţie la lichiditatea de azi (n.r. ieri), a venit din procesarea obligaţiunilor Agricover Holding în valoare de 195 milioane lei, urmată de tranzacţiile cu titlurile de stat în euro (R2512AE) în valoare de 31,8 milioane lei. În ceea ce priveşte acţiunile, Nuclearelectrica (SNN) a avut cel mai mare aport cu un rulaj de şase milioane lei. Din indicele BET, Conpet (COTE) continuă avansul, cu o creştere de 7,19%. La polul opus, MedLife (M) este singurul emitent cu o corecţie de peste un procent, respectiv o scădere de 1,88%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Nuclearelectrica, care au cumulat un rulaj de 6,22 milioane lei, titlurile producătorului de energie încheind sesiunea în creştere cu 4,15%, la 21,35 lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) s-au apreciat cu 0,5%, până la preţul 0,4005 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 3,56 milioane de lei.

Pe poziţia a treia a acestui top s-au situat titlurile Conpet, a căror lichiditate a fost de 3,3 milioane de lei, preţul acţiunilor transportatorului de produse petroliere având un avans semnificativ, până la 95,4 lei. Titlurile COTE sunt la a doua sesiune de creştere puternică, după cea de vineri, apărută în condiţiile în care compania a convocat acţionarii pentru majorarea capitalului social. Totuşi, ţinând cont de faptul că operaţiunea include aport în natură, pentru a trece de AGA este nevoie de un cvorum de 85%, iar compania a eşuat în trecut în acest demers.

Titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD) s-au apreciat cu 1,06%, până la preţul de 15,2 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de trei milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

În piaţa AeRO acţiunile Safetech Innovations (SAFE) şi-au continuat şi-au continuat creşterea puternică, titlurile companiei de securitate cibernetică încheind şedinţa la preţul de 31,2 lei, cu 30% peste cel de la finele săptămânii trecute, pe fondul unui rulaj de 2,75 milioane lei. Faţă de preţul din plasamentul privat din octombrie, acţiunile SAFE au o creştere de 680%.

Indicele compozit BETPlus a urcat cu 0,82%, la 1.551,33 puncte, în timp ce indicele

BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a crescut cu 0,6%, la 1.968,67 puncte.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Condmag" (COMI): +14,29%

2. "Electroputere" (EPT): +8,33%

3. "Conpet" (COTE): +7,19%

4. "Prebet" (PREB): +6,25%

5. "Rompetrol Rafinare" (RRC): 4,49%

Topul celor mai mari scăderi

1. "SIF Hoteluri" (CAOR): -8,00%

2. "Mecanica Ceahlău" (MECF): -3,45%

3. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): -2,78%

4. "SIF Muntenia" (SIF4): -2,66%

5. "Transilvania Broker de Asigurare" (TBK): -1,92%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb