BVB Depreciere de 2,28% pentru indicele BET-FI

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 noiembrie 2010

Depreciere de 2,28% pentru indicele BET-FI

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a ridicat, ieri, la numai 7,02 milioane de lei, menţinându-se la fel de scăzută ca şi în şedintele de tranzacţionare anteriore.

Majoritatea acţiunilor au încheiat şedinţa de ieri pe "minus", fiind influenţate de evoluţia pieţelor externe, care înregistrau corecţii uşoare.

Sectorul SIF a fost perdantul pieţei, după ce a reluat deprecierile, consemnând corecţii de până la 2,28% pe parcursul zilei. Astfel, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a ajuns, în prezent, la 23.635 puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat cu 0,62%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.233 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a pierdut 0,43%, până la 3.084 de puncte.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 1,49 milioane lei, în total fiind transferate 1,03 de milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a scăzut la 1,43 lei/acţiune.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de SIF2 "Moldova", care au marcat o depreciere de 3,20%, până la 1,21 lei/unitate, pe fondul unui rulaj de 1,33 milioane de lei.

Din sectorul bancar, acţiunile "Erste Group Bank" s-au apreciat cu 1,81%, la 141 lei/titlu, în urma unor transferuri de 0,54 milioane de lei, ocupând locul trei în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "Banca Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) au însumat 0,4 milioane de lei.

Tot ieri, acţiunile "Bursei de Valori Bucureşti" (simbol BVB) au atras o lichiditate de 0,42 milioane de lei, fiind schimbate circa 11.000 de titluri, la preţul mediu de 37,8 lei/unitate.

Cele mai mari aprecieri din şedinţa de ieri au fost consemnate de acţiunile "Electroaparataj" (simbol ELJ), de 8,70%, care au ajuns, astfel, la preţul de 0,125 lei/unitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb