BVB Electrica, în continuare în topul lichidităţii, după înţelegerea cu FP

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 iulie 2017

Dragoş Mesaroş, "Goldring": "Intrarea dividendelor de la Transgaz a mişcat puţin piaţa"

Piaţa a încheiat a doua zi de tranzacţionare a săptămânii în urcare, cea mai mare apreciere fiind înregistrată de indicele BET-Plus, care a crescut cu 0,75%. Volumul înregistrat a fost de 20,91 milioane de lei (4,59 milioane de euro), inferior celui de luni, de 27,64 milioane lei.

Domnul Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul societăţii de brokeraj Goldring, ne-a declarat: "Am asistat la o şedinţă de tranzacţionare relativ anostă, singurul fapt notabil fiind intrarea dividendelor companiei Transgaz (TGN), care a mai mişcat puţin piaţa, într-un mod pozitiv. Lichiditatea a fost destul de scăzută. Printre emitenţii care s-au remarcat se numără Electrica (EL), care reacţioneză, în continuare, după anunţul legat de achiziţionarea participaţiilor pe care Fondul Proprietatea (FP) le deţine în filialele societăţii. De asemenea, un volum mai mare a fost înregistrat de Banca Transilvania (TLV), emitent faţă de care invstitorii stau în expectativă privind achiziţionarea acţiunilor pentru a beneficia de dividende. Alte companii cu un volum ceva mai ridicat au fost FP şi Romgaz".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Electrica" (EL), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,44 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri EL a fost de 14,18 lei/unitate, în creştere cu 0,14% faţă de cel din şedinţa anterioară.

Acţiunile "Banca Transilvania" (TLV) au urcat cu 1,23%, la 2,885 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,15 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Fondul Proprietatea" (FP) de 2,56 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,875 lei/unitate, în apreciere cu 0,34%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 2,08 milioane de lei. Cotaţia SNG a crescut cu 1,67%, la preţul de 27,45 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie cu titluri "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) în valoare de 0,6 milioane de lei, la preţul unitar de 14,22 lei, în urcare cu 1,57%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,7%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,34%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,45%, iar indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,68%.

Topul celor mai mari scăderi

1. "Rompetrol Well Services" (PTR): -2,78%

2. "Bucovina Club de Munte" (BCM): -2,50%

3. "Mecanica Ceahlău" (MCEF): -2,26%

4. "Artego" (ARTE): -2,04%

5. "Erste Group Bank" (EBS): -1,25%

Topul celor mai mari creşteri

1. "Armătura" (ARM): +15,00%

2. "Electroputere" (EPT): +10,74%

3. "Electroaparataj" (ELJ): +6,29%

4. "Teraplast" (TRP): +4,58%

5. "Turbomecanica" (TBM): +3,82%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb