BVB Florin Cătinaş: Şedinţele bursiere de săptămâna trecută, caracterizate de acalmie

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 august 2011

Florin Cătinaş: Şedinţele bursiere de săptămâna trecută, caracterizate de acalmie

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au scăzut, vineri, pe fondul unui rulaj de 15,7 milioane de lei (adică 3,7 milioane euro).

Florin Cătinaş, directorul departamentului de tranzacţionare la "WBS România" a descris şedinţa bursieră de vineri ca fiind guvernată de "foarte multă indecizie şi aşteptare a semnalelor date de bursele externe (n.r. precum conferinţa susţinută de Bernake) din partea investitorilor".

Domnia sa ne-a precizat că nu au fost înregistrate volume mari de vânzare, vineri, iar tranzacţiile cu unele SIF-uri au trecut de pragul de 100 mii de acţiuni abia dupa ora prânzului.

Florin Cătinaş este de părere că şedinţele bursiere de săptămâna trecută au fost caracterizate de o stare de acalmie şi refacere după pierderile din săpămânile anterioare, stare care nu va continua şi săptămâna viitoare (n.r. aceasta).

Astfel, indicele BET-FI s-a depreciat, cu 0,53% la 17,624 puncte.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a scăzut cu 0,78%, ajungând la 4,607 puncte, iar indicele compozit al Bursei s-a depreciat cu 0,7% la 2,798 puncte.

BET-NG, care arată evoluţia companiilor din sectorul de energie şi utilităţi a scăzut cel mai mult, cu 1,03%, ajungând la 643 puncte.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au încheiat şedinţa bursieră de vineri, la preţul de 0,45 lei/acţiune, cu 0,79% sub şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de aproape 6,4 milioane lei.

Titlurile "SIF Transilvania" (SIF3) au scăzut cu 0,47% la 0,428 lei/unitate. Acţiunile SIF3 au încheiat şedinţa bursieră de vineri pe locul al doilea, după valoare, cu 189 tranzacţii însumând circa 1,5 milioane de lei.

Dintre SIF-uri, titlurile "SIF Banat Crişana" (SIF1) au fost singurele în creştere, cu 1,55% la 0,82 lei/titlu faţă de şedinţa precedentă.

Cel mai mult s-au apreciat titlurile "Ropharma" Braşov (RPH), cu 3,29% la 0,785 lei/titlu.

Cel mai mult s-au depreciat titlurile "Electroaparataj" (ELJ), cu 12,92% la 0,1402 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb