BVB Fondul KJK a mutat pe compania KJK Cărămidă 22% din Cemacon

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 martie 2015

Fondul KJK a mutat pe compania KJK Cărămidă 22% din Cemacon

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti a fost impulsionată, ieri, de o tranzacţie deal cu acţiuni "Cemacon" (CEON), prin care cel mai mare acţionar KJK Fund II a vândut un pachet de 22% din companie către societatea KJK Cărămidă, pe care o controlează, pentru suma de 4,8 milioane de lei.

Tranzacţia a fost perfectată la un preţ de 0,265 lei/acţiune, cu 1,3% sub cotaţia de la finele sesiunii de miercuri.

Joi, Cemacon a închis în creştere cu 1,49%, la 0,2725 lei/unitate. KJK Fund II a rămas cu un pachet de 16,38% din Cemacon.

Acţionarii producătorului de cărămizi au aprobat, la finalul anului trecut, o nouă majorare de capital, cu 8,21 milioane de lei, dar şi restructurarea datoriilor faţă de Banca Comercială Română (BCR), anunţată încă de anul trecut.

În cadrul majorării acţiunile subscrise pot fi plătite inclusiv prin conversia creanţelor deţinute împotriva societăţii.

În urma înţelegerii din noiembrie 2013 dintre acţionarii companiei - KJK Fund II, SC Consultanţă Andrei & Andrei, SSIF Broker şi Casa de Insolvenţă Transilvania - cu Banca Comercială Română, producătorul de cărămizi a anunţat, în luna februarie 2014, că BCR a externalizat către fondul de investiţii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, înregistrat în Olanda, 12 milioane euro din datoria Cemacon către bancă.

Bursa de la Bucureşti a închis ieri în urcare, după cinci şedinţe de declin, pe un rulaj de 31,48 milioane de lei.

Indicele BET Plus, de referinţă, a crescut cu 0,77%, iar BET, al celor mai lichide zece acţiuni, cu 0,89%, după ce miercuri au coborât cu 0,4%, respectiv 0,5%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţă reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Valoarea transferurilor cu acţiuni a fost de 30,05 milioane de lei (6,77 milioane euro), sub nivelul de 45 de milioane de lei înregistrat în şedinţa anterioară.

Fondul Proprietatea a avut cel mai mare rulaj, de 12,76 milioane de lei, din care aproape 2,6 milioane au provenit în urma unei tranzacţii pe piaţa deal. Titlurile FP au închis în urcare cu 0,29%.

Pe poziţia a treia în funcţie de lichiditate s-a situat Romgaz (SNG), cu operaţiuni de 3,5 milioane de lei, urmat de BRD - Groupe Societe Generale (BRD), cu un rulaj de 1,48 milioane de lei şi Nuclearelectrica (SNN) cu 1,16 milioane de lei. Acţiunile Nuclearelectrica au avansat cu 2,86%, înregistrând cea mai mare creştere a zilei dintre principalele companii listate la BVB.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb