BVB încheie un acord de cooperare pentru educaţie financiară cu Universitatea de Vest din Timişoara

V.G.
Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2022

BVB încheie un acord de cooperare pentru educaţie financiară cu Universitatea de Vest din Timişoara

Parteneriatul dintre Bursa de Valori Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) încheiat astăzi are ca scop ancorarea viitoarelor generaţii de studenţi şi absolvenţi în realitatea economică în care trăim prin facilitarea accesului acestora la informaţii legate de economisire, investiţii sau antreprenoriat, arată un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

"Studenţii sunt tot mai atenţi la legile de funcţionare ale macroeconomiei şi la mecanismele economiei reale. Cultura financiară este mai importantă ca oricând, iar noii absolvenţi pe care Universitatea de Vest îi formează, mai ales pentru meseriile viitorului, primesc un pachet substanţial de informaţii din domeniul financiar, de acum şi prin parteneriatul dintre UVT şi Bursa de Valori Bucureşti", a declarat Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

"Ne dorim ca prin acest parteneriat să punem bazele unei generaţii de studenţi cunoscători în administrarea finanţelor proprii. Fie că vorbim de participarea specialiştilor Bursei de Valori Bucureşti la cursurile şi conferinţele organizate de Universitatea de Vest din Timişoara, de workshopuri educaţionale, sau de alte proiecte speciale pe care le vom derula împreună cu Universitatea, sperăm ca prin acestea să îi echipăm pe studenţi cu informatiile şi abilităţile de care au nevoie pentru a-şi gestiona banii în mod eficient. Din nefericire, fără educaţie financiară, deciziile noastre financiare şi acţiunile pe care le întreprindem nu au o bază solidă pentru succes. Dezvoltarea de parteneriate educaţionale strategice cu universităţile din ţară este una dintre preocupările Bursei de Valori Bucureşti pentru perioada imediat următoare", a spus Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit sursei citate, Universitatea de Vest din Timişoara este, alături de alte cinci universităţi din ţări UE (din Italia, Franţa, Spania şi Portugalia), membră a Reţelei de Universităţi Europene UNITA, una dintre cele 41 de alianţe academice care constituie universităţile europene de azi, un format de dezvoltare a educaţiei şi cercetării, promovat de Comisia Europeană.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce vrajeli la acest domn Tănase! Educație morală era mai potrivită cu dumneata prim cursant!

    Probabil se va insista pe diversificare. (Cumparare de bitcoin si alte criptomonede , actiuni, titluri de stat - am cumparat cu dobanda 3,1% la o inflatie de 16% -foarte avantajos - in urma recomandarilor specialistilor).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb