BVB Indicii au revenit pe creştere

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 aprilie 2010

Indicii au revenit pe creştere

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat ieri o şedinţă de creşteri ample, toţi indicii din piaţă închizând pe plus. Cel mai mult a câştigat indicele BET-FI, care grupează cele cinci societăţi de investiţii financiare, aces­ta urcând cu 3,67% faţă de nivelul de referinţă.

Cea mai mare creştere din cele cinci SIF-uri a înregistrat-o ieri SIF5 "Oltenia", care s-a apreciat cu 4,42%, la 1,89 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi de aproape cinci milioane de lei, în total fiind schimbate peste 2,6 milioane de acţiuni.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 2,14% în şedinţa de joi, la 6.092 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a apreciat cu 2,36%, până la 3.603 de puncte. În acelaşi timp, BET-NG, indicele companiilor energetice, a câştigat 2,36%, până la 824 puncte.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a scăzut la 69 de milioane lei, comparativ cu nivelul consemnat în şedinţa precedentă, de peste 30 milioane euro. De asemenea, tot ieri, un rulaj important a fost generat de piaţa ins­trumentelor cu venit fix, după trans­ferul a 3.012 de titluri de stat, în schimbul sumei de 34 milioane lei.

Cele mai lichide acţiuni au fost cele emise de SIF5 Oltenia - cu tranzacţii de 4,99 milioane de lei, SIF2 Moldova - 4,62 milioane de lei şi "Petrom" Bucureşti (simbol SNP) - 2,41 milioane de lei.

Pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a crescut cu 1,92%, la 15,90 lei, în urma unor tranzacţii de 2,56 milioane lei, în timp ce titlurile "Băncii Transilvania" (simbol TLV) au stagnat la 2,31 lei, pe fondul unui rulaj de 3,3 milioane lei.

Cinci acţiuni au consemnat aprecieri mai mari de 10% în şedinţa de joi, respectiv "Aerostar" Bacău (simbol ARS), "Transilvania Cons­trucţii" Cluj (simbol COTR), "Rompetroll Well Services" (simbol PTR), "Vrancart" Vrancea (simbol VNC) şi "TMK Artrom" Slatina (simbol ART).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb