BVB Indicii, în creştere, pe fondul aprecierilor de pe bursele externe

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 martie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în medie cu peste 1%.

Această evoluţie pozitivă a survenit pe fondul aprecierilor înregistrate de indicii bursieri atât pe bursele europene, cât şi în prima parte a sesiunii de tranzacţionare nord- americane.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 1,86%, fiind susţinut de aprecierea cotaţiilor Fondul Proprietatea (FP, +2,97%), OMV Petrom (SNP, +2,54%) şi Banca Transilvania (TLV, +2,13%).

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 1,79%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 1,67%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a sporit cu 1,64%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 1,05%.

Aprecierea indicilor nu a fost dublată şi de un volum ridicat de tranzacţionare, în şedinţa de ieri fiind înregistrată o lichiditate mai mică decât în ziua precedentă, de 24,16 milioane de lei (5,41 milioane de euro).

Valoarea schimburilor realizate cu acţiuni a fost de 4,2 milioane de euro, în timp ce tranzacţiile cu certificate au totalizat 1,14 milioane euro.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,26 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri TLV a fost de 2,4 lei/unitate.

Acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP) au crescut la 0,762 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,4 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Electrica" (EL) de 2 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 12,08 lei/unitate, în apreciere cu 1%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), cu un rulaj de 1,63 milioane de lei. Cotaţia BRD a urcat cu 1,71%, ultimul preţ fiind de 10,1 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost înregistrate tranzacţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb